Mieles såkalte HyClean støvsugerposer koster 50 kroner per stykk. Ifølge Miele skal de være verdt den høye prisen. Foto: Miele
Mieles såkalte HyClean støvsugerposer koster 50 kroner per stykk. Ifølge Miele skal de være verdt den høye prisen. Foto: MieleVis mer

50 kroner per pose

Mieles støvsugerposter koster hele 50 kroner per stykk. Hvorfor er de så dyre?

Miele har opp gjennom årene opparbeidet seg et ry som et kvalitetsmerke og den tyske produsentens vaskemaskiner, tørketromler, kjøleskap og fryseskap er blant de dyreste i det norske markedet. Det samme gjelder Mieles støvsugere, som blant annet selges hos de største norske elektrokjedene.

Den dagen du investerer i en Miele-støvsuger, vil du imidlertid oppdage at det ikke bare er selve støvsugeren som koster flesk. Mieles støvsugerposer er nemlig de dyreste i det norske markedet. En pakke med Mieles såkalte HyClean støvsugerposer koster hele 200 kroner hos de fleste aktørene som forhandler dem. Foruten et motorfilter inneholder pakken kun fire støvsugerposer. Noe som i praksis betyr at hver pose koster hele 50 kroner. Husholdninger som i snitt bruker en støvsugerpose i måneden må derfor belage seg på å årlig bruke 600 kroner på støvsugerposer.

Ny støvsugertest: Se hvilken modell som vippet Miele av støvsugertronen

Viktigste elementet i en støvsuger

Hos Lefdal og Elkjøp koster fire stykk Miele-støvsugerposer 199 kroner. DinSide har ikke klart å finne dem billigere noe annet sted. Har du?
Hos Lefdal og Elkjøp koster fire stykk Miele-støvsugerposer 199 kroner. DinSide har ikke klart å finne dem billigere noe annet sted. Har du? Vis mer


- Hvorfor er de så dyre?

- Støvsugerposen er faktisk det viktigste elementet i en støvsuger. Posen er det første filteret og sørger både for støvfri ut-luft og beskyttelse av støvsugerens motor. Gjør posen en god jobb, så vil støvsugeren fungere godt i mange år. Våre støvsugere er laget for å ha en levetid på hele 20 år, sier Stian Normann-Arvesen, produktsjef for Mieles husholdningsprodukter i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slipper hull

Hva mener du?

Synes du det er greit med 50 kroner for en støvsugerpose? (Avsluttet)
Nei, dette er altfor dyrt! Burde ha kostet maks 20 kroner.(66%) 1046
Ja, hvis de er så bra som Miele påstår, så er de verdt prisen.(19%) 305
Tja, synes dette er i dyreste laget.(15%) 244
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Ja, men deres støvsugerposer er dyrere enn konkurrentenes. Hvorfor?

- Miele er den eneste produsenten som kan skilte med ni lag i sine poser. Dette gjør posene tettere og mer fuktbestandige, og vi tør påstå at våre poser holder bedre på støvet enn de aller fleste konkurrenter. Dessuten er det ene av de ni lagene så sterkt at det vil forhindre spikere, stifter, glasskår og andre skarpe gjenstander i å lage hull i posen når de kommer farende i nærmere 100 kilometer i timen - noe de gjør med våre 2.200 watts støvsugere, sier Normann-Arvesen.

God plassutnyttelse

- Dessuten har våre poser en helt spesiell struktur. Ved hjelp av lameller sørger disse for at innholdet fordeler seg svært godt i posene, som rommer 4,5 liter. Med våre støvposer får du utnyttet hele posen før du må bytte, sier Normann-Arvesen.

Ny støvsuger? Se hva du bør tenke på før du kjøper

Avlaster de andre filterne

På Mieles egne nettsider slipper du unna med 150 kroner for fire poser. Men grunnet 49 kroner i fraktkostnader, blir prisen i praksis den samme som hos Lefdal og Elkjøp.
På Mieles egne nettsider slipper du unna med 150 kroner for fire poser. Men grunnet 49 kroner i fraktkostnader, blir prisen i praksis den samme som hos Lefdal og Elkjøp. Vis mer


- Men de aller fleste støvsugere har i dag en rekke filtere, deriblant såkalte Hepa-filtere som stanser de aller minste partiklene. Hvorfor er det da så viktig at støvsugerposen holder så godt på støvet?

- I brukeveiledningene til våre støvsugere oppfordrer vi kundene til å bytte Hepa- og Super Air Clean-filterne årlig. Dessverre viser undersøkelser at mange av oss ikke er så flinke til å gjennomføre dette. Hvis våre støvsugerposer ikke hadde vært så gode som det de er, ville Hepa-filterne raskere gått tette, noe som ville ha redusert støvsugerens effektivitet, sier Normann-Arvesen.

Problemer med å finne støvsugerposer? Her får du kjøpt til de fleste modeller, og du kan til og med abonnere.

Hvilke erfaringer har du?

Har du kommet over enda dyrere støvsugerposer? Har du funnet Mieles HyClean-poser til en rimelig penge? Eller har du andre tips til DinSides lesere? Fortell i debatten under.