4 av 10 er misfornøyde med julevasken

Vi liker ikke hvordan vasken er gjort, og heller ikke prisen.

<b>IKKE FORNØYD:</b> Mange er misfornøyde med innleide vasketjenester. Det dreier seg både om at vi synes det ikke blir vasket bra nok - men også om penger. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
IKKE FORNØYD: Mange er misfornøyde med innleide vasketjenester. Det dreier seg både om at vi synes det ikke blir vasket bra nok - men også om penger. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig er det færre som oppgir at vi vasker ekstra til hver jul. Dette ifølge en undersøkelse gjort av YouGov for vaskebyrået ISS.

Det er også mange som i stedet for å julevaske selv, setter ut jobben til andre og leier inn vaskebyrå til å gjøre julevasken.

Men ifølge en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet, er det mange som er misfornøyde med den innleide hjelpen.

LES OGSÅ: Slik gjør du unna helgevasken i en fei!

4 av 10 er misfornøyde

Forbrukerrådets Ann Hege Skogly, sier at 42 prosent av kundene er misfornøyde med vaskebyrået i ettertid.

- Det er ofte uenighet om prisen, eller om det er vasket bra nok. Det er ulike oppfatninger om når det er rent nok, uttaler Skogly i en pressemelding.

Hun forteller også at Forbrukerrådet har blitt kontaktet av forbrukere som har fått eikeparketten ødelagt av feil vask - og det er en kostbar feil.

- En annen ringte og fortalte at vaskebyrået hadde utløst sprinkleranlegget, og ikke ville ta regningen for alt som måtte erstattes.

FEIL VASKEMIDLER: Ifølge Forbrukerrådet, har flere fått parketten ødelagt av feil vaskemiddel. Det kan være lurt å avtale bruk av vaskemidler på forhånd. Foto: Shutterstock / jocic
FEIL VASKEMIDLER: Ifølge Forbrukerrådet, har flere fått parketten ødelagt av feil vaskemiddel. Det kan være lurt å avtale bruk av vaskemidler på forhånd. Foto: Shutterstock / jocic Vis merKlag! Raskt!

Det viktigste du kan gjøre, å ta eventuelle klager opp med vaskebyrået så raskt som mulig.

- Det er lurt å gjøre det skriftlig, bruk gjerne Forbrukerrådets klagebrev. Blir dere ikke enige, kan Forbrukerrådet megle i saken, oppfordrer Skogly.

Hun sier at hver fjerde person som var misfornøyd, opplevde at vaskebyrået ordnet opp.

- 32 prosent nådde ikke frem overfor byrået, men de kunne altså klage til oss, forteller hun.

44 prosent av dem som var misfornøyde, valgte å ikke klage.

Dette bør du gjøre

For å minimere mulighetene for uenigheter med vaskebyrået, råder Forbrukerrådet deg til å sjekke pris hos flere, gjøre et søk på internett etter andres erfaringer med selskapet - og sjekke at ting er i orden hos Brønnøysundregistrene. Og skriv kontrakt!

Har du kun fått prisoverslag og ikke en fast pris, kan sluttprisen avvike fra dette - men den skal ikke avvike mer enn 15 prosent.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå å betale svart

Husk også: Fra og med 2014 kan man betale en privatperson opptil 6.000 kroner moms- og skattefritt. Det er imidlertid visse krav for at du skal kunne gjøre dette -som at arbeidet må skje hjemme hos deg, på bilen eller hytta - og den som gjør jobben kan ikke ha firma i samme bransje som den jobben han eller hun utfører for deg.

Les mer om dette her.

Slik gjør du unna julevasken i en fei

RASKERE VASK MED SMART TEKNIKK! Med riktig bretteteknikk, har en klut 16 rene sider. Det kan du spare mye tid på! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RASKERE VASK MED SMART TEKNIKK! Med riktig bretteteknikk, har en klut 16 rene sider. Det kan du spare mye tid på! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Det trenger ikke ta allverdens tid å gøre unna julevasken selv heller - om du ikke legger lista for høyt.

Vi har tidligere gitt smarte tips til hvordan du kan gjøre unna helgevasken raskest mulig.

De enkleste rådene er:

  • Holde det ryddig
  • Stopp skitten ved døra - ikke dra den med inn i huset
  • Glem vaskebøtta, bruk mikrofiber
  • Bruk fargekoder på klutene
  • Ha nok kluter
  • Og: Lær deg den smarte bretteteknikken!
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!