Med 3D-briller på nesen, får dette gulvet en helt ny dimensjon.  Foto: Storeys/Wikimedia
Med 3D-briller på nesen, får dette gulvet en helt ny dimensjon. Foto: Storeys/WikimediaVis mer

3D på gulvet

3D-effekter er ikke bare for det store lerretet.

Er du en av dem som har sett Istid III og Avatar på kino tre-fire ganger, ikke bare fordi du likte filmen - men fordi du elsker å iføre deg 3D-briller og se at filmen får en ekstra dimensjon?

3D TV-ene er på vei, men mens du venter på at prisene kommer ned på et nivå som passer oss vanlige lønnstakere, kan vi glede deg med denne nyheten fra Storeys. Selskapets nye kolleksjon laminatgulv har en 3D-effekt som gir gulvet en, ehrm, helt ny dimensjon.

Tradisjonelt, men likevel nyskapende gulv:
Se de fine bambusgulvene!

Leken design

Gulvkolleksjonen har fått navnet Trendtime 4 Design Colours, og er et laminatgulv som er bygget opp med en kjerne i HDF, og en slitesterk overflate.

- Det er 15 års garanti for bruk i bolig og 5 års garanti ved bruk i offentlige miljø, sier Gjermund Kristiansen hos Storeys til ifi.no.

Design din egen tapet: Dekk veggen med blinkskudd

Prosessen som er brukt for å få til 3D-effektenkalles ChromaDepth, og er fra det amerikanske selskapet Paper Optics. Fargene brytes på ulike nivåer av et prisme, og spesielle transparente filmer laget av mikroskopiske prismer viderekobler stråler av lys til en annen grad avhengig av farge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eller kortversjonen, for oss som ikke har forsket på lysbrytning: En kombinasjon av ulike filmer lagt oppå hverandre skaper en optisk illusjon. Fordelen med dette er at man også kan få glede av effekten, selv om man ikke har på seg 3D-briller.

- 3D-effekten får man ved å ta på de klassiske 3D-brillene, men det betyr ikke at man må gå med dem hele tiden, sier Kristiansen. Gulvet er lekkert uten briller også, og det passer inn i en moderne, frisk stil, på ungdomsrommet eller på et gøyalt barnerom.

Se også: vårens villeste tapeter

Veiledende pris er cirka 330 per kvadratmeter, inkludert moms. Storeys forhandles av en rekke landsdekkende byggevarekjeder, blant annet Maxbo, Fargerike, Malia, Vakre Hjem, Montér og Trend.

Foto: Storeys
Foto: Storeys
Foto: Storeys


Les mer på Storeys nettsider.

Kilde: Ifi.no