300 kvadratmeter ved sjøen: 390.000!

Ca. 25 minutter fra Oslo sentrum kan du nå flotte deg i din egen villa på vannet til kun 390.000 kroner. Til den prisen får du 120 m² boareal, badstu og boblebad. I Oslo får du knapt en sliten ett roms leilighet til samme prisen.

Villa på vannet. Er det noe særlig da? Ja, det er i hvert fall en utradisjonell løsning.

For deg som skal trenge inn på det stramme boligmarkedet i, og rundt hovedstaden, kan allikevel slike utradisjonelle løsninger være veien å gå.

Husdokken ble bygget i 1992, og har nå fast plass innerst i Bunnefjorden, med kort vei til offentlige kommunikasjonsmidler, skoler og forretninger.

Er ikke dette stedet for deg kan du som vurderer dette alternativet leve i trygg forvissning om at du kan flytte når som helst! Husbåten kan nemlig flyttes på vannet, og huset kan tas av og settes på land. Skal du ta sjøveien må du riktignok taues, men det skal være en relativt grei oppgave.

Hva får du?

Bruttoarealet er på hele 300 kvadratmeter, det skulle altså være rikelig med plass til å nyte sjølivets gleder fra dekk! Selve boligarealet er på 120 kvadratmeter, og inneholder følgende:

  • 1. etage. Entre/hall. Kjøkken med hvit innredning, spiseplass, dobbel oppvaskbenk, mekanisk avtrekk og alle hvitevarer (kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, microbølgeovn og komfyr).

    Bad m/dusj og wc (gulv bør skiftes), og selvfølgelig badstu (gulv bør skiftes).

    Stue med parkett, peisovn og boblebad.

  • 2. etage er en langsgående hems, og består i dag av en stor løsning. Her er det imidlertid god plass til minst to soverom og et kontor. Alternativt kan du lage flere soverom.

Hva med oppvarming og kostnader?

Huset er et vanlig hus, den eneste forskjellen er at det ikke står på fast grunn... Det skal altså ikke være kaldere i dette huset enn i andre hus. Du bør nok allikevel forsikre deg om at huset er ordentlig isolert.

Huset har elektrisk oppvarming, i tillegg til en peisovn i stua, og en parafinbrenner i inngangspartiet (diesel/fyringsolje).

Boligen har fast plass der den ligger i dag, det vil koste deg cirka 6.000 kroner i året. I tillegg er husbåten tilknyttet et privat brønnanlegg med egen pumpe.

Det kan også tilkobles ferdig opplegg for egen septiktank, på cirka 30 kvadratmeter, og tømming vil da koste deg rundt kr 1.700 kroner per gang.

Selve plattformen er jevnlig vedlikeholdt, og er du av den fingernemme typen bør det være mange muligheter til sette ditt personlige preg på dekk.

Er du interessert? Ta kontakt med Mona Bjerke, på mobiltelefon 92 63 90 61!