Kun et fåtall benytter seg av lånemulighetene i Statens Pensjonskasse, selv om rentebetingelsene er gunstige. Foto: Colourbox.com
Kun et fåtall benytter seg av lånemulighetene i Statens Pensjonskasse, selv om rentebetingelsene er gunstige. Foto: Colourbox.comVis mer

2,25 prosent rente!

Billigere skal du slite med å få det.

Torsdag skrev DinSide om lånerente på 2,55 prosent fra DinBank. Dette er ikke et tilbud som passer for alle. Du må kun ha behov for en finansieringsgrad på 50 prosent, og boligen må være selveier. Men om du kvalifiserer er dette en knallbra pris, selv med effektiv rente på 2,58 prosent. Hos Finansportalen er topp fem på boliglån akkurat nå 2,991 prosent effektiv rente, fra samme bank, innenfor 60 prosent belåningsgrad.

Hvor mye må du låne? Sjekk hva boligen din er verdt

Ned til 2,25 prosent

Dette er imidlertid ikke det eneste superlånet du kan sikle på i ferien. Hos Statens Pensjonskasse går de nå ut med en lånerente fra 1. september på 2,25 prosent (nominell rente)! En halv million nordmenn kan bli kunder her, og kan da glede seg over et kutt fra lave 2,75 prosent.

Her kan du beregne den effektive renten

- Bruk gjerne sommerferien til å flytte hele eller deler av lånet ditt til oss. Det er en god investering - og enklere enn mange tror, mener lånesjef Mette Ystebø Hagen i Statens Pensjonskasse.

Kan du få lån her?

Alle statlige ansatte som betaler to prosent av lønnen sin til Statens Pensjonskasse er medlemmer her. Pensjonskassen har 295.000 yrkesaktive medlemmer og 237.000 medlemmer som er pensjonister. Alle disse kan søke lån her, men bare seks prosent av medlemsmassen benytter seg av dette gunstige tilbudet. Det til tross for at disse i perioden 2004-2008 har hatt muligheten til å få cirka én prosent lavere rente sammenliknet med andre banktilbud. Sammenligningen er basert på bankenes systematiske innrapportering av utlånsrenter til Statistisk sentralbyrå (SSB).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om hvordan du får lån i Statens Pensjonskasse

Men det er begrensninger

Så langt høres dette strålende ut. Men det er noen restriksjoner. Du kan ikke låne mer enn 1,5 millioner kroner. Er dere to medlemmer kan dere til sammen låne 3 millioner. Blir ikke beløpet høyt nok, må du ha delfinansiering i en annen bank, noe som er fullt mulig. Men da må du regne på om det lønner seg, og undersøke om banken er interessert.

Her er din beste bank i sommer