<b>170.000 MELDER FLYTTING I SOMMER:</b> Dobbelt så mange melder flyttin om sommeren, sammenliknet med ellers i året. Foto: Colourbox.com
170.000 MELDER FLYTTING I SOMMER: Dobbelt så mange melder flyttin om sommeren, sammenliknet med ellers i året. Foto: Colourbox.comVis mer

170.000 gjør dette i ferien

Men 15 prosent glemmer det helt ...

Sommertid er flyttetid for det norske folk. Ifølge Posten melder nesten dobbelt så mange flytting i løpet av de tre sommermånedene juni, juli og august, sammenliknet med de øvrige månedene i året.

170.000 melder flytting til Posten i denne perioden, men så mange som 15 prosent glemmer å varsle Posten om at de har flyttet.

– Samtidig med at du informerer Folkeregisteret om ny adresse må du også huske å melde flytting til oss i Posten. Vi er opptatt av at du skal få posten dit du bor, rask og effektivt, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i en pressemelding.

– Rett adresse sikrer at du også får posten med deg på flyttelasset, feil adresse forsinker posten til mottaker, og det ønsker verken vi eller kundene våre, sier Ebeltoft-Skaugrud videre i pressemeldingen.

I perioden juni til og med august 2010, mottok Posten 168.766 meldinger om varig eller midlertidig adresseendring. Dette er i gjennomsnitt 56.255 per måned. Gjennomsnittet for øvrig er 33.641 flyttemeldinger per måned.

Det er mange feller å gå i når du flytter

Slik gjør du

Dersom du skal flytte innen Norge, må du melde fra om flytting til Folkeregisteret senest åtte dager etter at flyttingen fant sted. Dette kan du gjøre elektronisk eller i brevs form. Du finner både elektronisk skjema og papirskjema som skal fylles ut og sendes til et skattekontor.

Skjemaer og nærmere informasjon finner du her, hos Skatteetaten.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkeregisteret gir imidlertid ikke melding til Posten om din nye adresse, dette må du gjøre selv. Du kan melde flytting på nettsidene til Posten, eller ved å levere flytteskjema på et postkontor.

Her melder du flytting til Posten.no

Billigere på nett

Når du melder adresseendring, kan du få posten gratis ettersendt i en måned. Dersom du vil ha posten ettersendt i en lengre periode enn det, må du betale. Det koster 290 kroner å få posten ettersendt i seks måneder utover den ene måneden som er gratis. Vil du ha posten ettersendt i 12 måneder utover den ene gratismåneden, koster det 430 kroner. Dette er prisene dersom du melder adresseendring på nett. Dersom du gjør det manuelt via Postens blankett, og leverer den på et postkontor, koster det 40 kroner mer.

Planlegg godt

Dersom du skal flytte allerede i høst, er det kanskje allerede for seint til å være tidlig ute og planlegge godt. Ettersom det er mange flere som flytter på seg i disse dager enn vanlig, er det naturlig nok press på flyttebiler og flyttehjelp.

Det lønner seg selvsagt å be om pristilbud og få kontrakt og tilbud skriftlig. Husk å sjekke om du er forsikret mot skader ved flytting i din ordinære skadeforsikring. Dersom du ikke er det, kan du vurdere en flytteforsikring. Dersom du leier inn flyttebyrå for å ta seg av flyttingen, bør du tegne en flyttekontrakt.