Etter et år i førersetet hos Ford, er det nå slutt for Petter Solbergs VM-satsing. Foto: Knut Arne Marcussen
Etter et år i førersetet hos Ford, er det nå slutt for Petter Solbergs VM-satsing. Foto: Knut Arne MarcussenVis mer

Slutt for Petter Solberg

Etter flere tunge sesonger har Norges største WRC-stjerne bestemt seg for å legge satsingen på hylla.

Året var 2003. Petter Solberg gikk fra å være et norsk halvkjent rallytalent til å bli en internasjonal superkjendis omtrent over natta etter at han sikret seg førsteplass i WRC-mesterskapet. Ingen visste da at Petter skulle bli den siste sjåfør til å slå franske Sébastien Loeb, minst av alt ham selv.

Etter denne drømmesesongen har ting gått sakte men sikkert nedover for Spydeberg-ekspressen. Andreplass i 2004 og 2005, og etter dette en rekke femte- og sjetteplasser. Mye skyldes nok Solbergs karakteristiske kjørestil, som ofte ligger både på og over grensene for bilens og sjåførens evner. Dette fører til spektakulær kjøring og god underholdning, men også mange uhell med påfølgende problemer og tidvis brutte løp.

Vi satt på med Mikko Hirvonen- se video her!

Mistet førersetet i Ford
I 2010 så det ut som om ting skulle bedre seg, da han karret til seg tredjeplassen gjennom sin dyre private satsing i en Citroën C4 WRC. Det sikret en ny kontrakt med Ford for 2012-sesongen, men resultatene uteble. Etter brudd i Hellas og en usedvanlig stygg hendelse i Frankrike der han kræsjet inn i en strømstolpe og nesten grillet flere tilskuere, havnet han til slutt på femteplass totalt. Flere brudd i de siste avgjørende løpene sørget for skuffende resultater og en dyr sesong for Ford.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under Subaru-tiden hadde han både oppturer og nedturer. I 2003 ble han verdensmester, mens i 2007-sesongen som bildet er fra, holdt det bare til 5. plass.  Foto: Subaru
Under Subaru-tiden hadde han både oppturer og nedturer. I 2003 ble han verdensmester, mens i 2007-sesongen som bildet er fra, holdt det bare til 5. plass. Foto: Subaru Vis mer

Og nå har Petter altså bestemt at 2012-sesongen ble den siste.
Det spekuleres fortsatt rundt omstendighetene bak Solbergs avgjørelse. Mye tyder på at det har vært uenigheter rundt finansiering mellom Solberg og rallyteamet M-sport. Sistnevnte har bedyret at de trenger betydelige midler fra nordmannen for å kunne sikre satsing til neste år. Dette har derimot Solberg avvist, han vil ikke betale for å kjøre rally-VM.