Tor Anders Ringnes leder Powerdriftserien så langt i år.  Foto: Camilla S. Tofterå
Tor Anders Ringnes leder Powerdriftserien så langt i år. Foto: Camilla S. TofteråVis mer

Sjekk Drifting på direkten

Fredag, lørdag og søndag arrangeres årets siste GATEBIL-festival på Rudskogen. Stikk dit, eller se NM i Breisladd og Powerdrift runde 5 livestream her.

GATEBIL feirer 20 år med brask og bram denne helga. Arrangementet foregår som vanlig, med en ekstra overraskelse på lørdag. For første gang kjøres det Livestream av NM i Breisladd og Powerdrift runde 5 fra GATEBIL. Livestream er et ganske nytt begrep for mange. Det er live "tv" sending på Internett. Den norske driftingserien Federal Powerdrift Series, har dekket de fleste løpene livestream denne sesongen.

Slik får du sett livestream
Federal Powerdrift Series har hatt mange løp over hele Norge og de er dekket av Livestreamen som blir levert på www.livestream.com av Racing Media som er Espen Berge Olsen i samarbeid med Norsk Drifting Førerforening og Powerdrift.
Du får tilgang til sendingene ved å logge deg inn her og linke Facebook-kontoen din til Livestream.com. Der får du også tilgang til Formula Drift fra USA der Fredric Aasbø og Kenneth Moen Konkurrer.

Drifting og Breisladd
For andre gang på Gatebil i år kjøres en Powerdrift konkurranse. Løypa er i svingene etter langsletta, med start helt nede fra Breisladdsvingen. Totalt ventes mellom 30 og 40 biler å delta i konkurransen.
Sammenlignet med Gatebil sin egen breisladdkonkurranse handler drifting om å kjøre duell. 2 og 2 biler kjører mot hverandre, hvor bilen bak skal forsøke å speile bilen foran. Deretter bytter de plass, før vinneren i duellen kåres og går videre i en såkalt stige. Til slutt gjenstår de to beste som kjører duell om seieren i konkurransen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommerne ser etter mye det samme som under breisladdkonkurransen. Fart, vinkel, linje, mye røyk og kontroll. Powerdriftmesterskapet deles inn i flere klasser, men på Gatebil kjøres kun PRO (de aller beste).