Ringnes vant Powerdrift

Avslutningen i årets Powerdrift ble som ventet spennende. Hør seiersintervjuet med Tor Anders Ringnes.

Tekst: Espen Berge Olsen: Foto: SBO Photography

Hele sesongen har bestått av tette kamper som får hårene til å reise seg i nakken for publikum. Guttene er så jevne at de har måttet kjøre flere ganger. Kampen om toppen har bydd på utforkjøringer, krasj, småknuffing og mange skarper i murveggene, men det er det vi elsker å se.

Sikret seier
Sjette og siste runde kalles Final Fight, og igjen var det her alt skulle avgjøres da det var tett i toppen hele sesongen og vekslende leder av serien. Det sto stort sett mellom #53 Tor-Anders Ringnes #5 Robin Alsaker og #33 Fredrik Øksenvad. Se film og intervju fra Powerdrift her.
Førerene #322 Christian Bakkerud, #10 Frerik Myhre og #6 Helge Ougland har også ligget høyt men ikke klart å blande seg inn blant de tre beste. Før siste runde lå Alsaker i tet med 30 poeng ledelse, men ingenting var avgjort, for bak jaktet en sulten Tor-Anders Ringnes. For å miste totalseieren måtte Alsaker få en fjerdeplass eller dårligere, og Tor-Anders Ringnes måtte vinne. Da det gjensto fire biler var det nettopp det som skjedde. #10 Fredrik Myhre tok 3 plassen i dette løpet.

Ringnes vant Powerdrift

Høyt nivå
Det er utrolig høyt nivå i toppen her i Norge og vi har mange som har hatt resultater å vise til i utlandet i år. Christer Halvorsen, Ola Jæger og Joachim Waagaard har fokusert på utlandet og ikke kjørt alle rundene i Powerdrift serien her hjemme i år. Disse kjører Drift Allstar i Polen førstkommende helg, og kan hevde seg blant europas beste.
Våre to største førere i dag er Fredric Aasbø og Kenneth Moen som kjører Formula Drift i USA. Begge er tidligere Powerdrift Champions

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til USA
Norwegian Powerdrift har i år hatt Feeder status til Formula D og de tre i toppen har automatisk kvalifisert seg til å delta om de ønsker og får sponsorer. Disse får muligheten.
1 Tor-Anders Ringnes. 2 Robin Alsaker. 3 Fredrik Øksenvad.

Øvrige resultater
SemiPro: 1 Glen Louis. 2 Ole Bakken Lokreim. 3 Marius Andrusevicius.
Junior: 1 Ørjan Nilsen. Stian Mikkelsen. 2 og Odd-Helge Helstad.
Racing media

Hva er drifing
Det har i mange år vært arrangert mesterskap i drifting på norsk jord, men det har ikke vært allment kjent. Drifting er en sport der førerferdigheter måles igjennom en serie svinger der bilen konstant skal være i drift, det vil si en kontrollert sladd med bredes mulig vinkel, mest mulig røyk og høyest mulig fart og raskest mulige vekslinger. Det følges en på forhånd oppsatt løype med klippesoner og punkter du skal sette bilen optimalt inntil.

Ringnes vant Powerdrift

Slik dømmes det
Man får trekk for korrigeringer på sladden, ikke treffe clip point eller clip soner, (faste punkter som murvegg, kjegler eller curbs på banen). Dommere gir poengsummer under kvalifisering der 100 poeng er utgangspunktet og det gis trekk for feil, etter kvalifisering kjøres det såkalt twinbattles etter utslagsmetoden, altså to og to. Hver fører kjører en gang først og en gang sist, dette kalles lead og chase run. Her deles 10 poeng hver gang mellom førerene der 5-5 vil være likt, 6-4 vil være et lite overtak til den ene og helt til 10-0 dersom en fører har snurret eller kjørt utenfor banen, noe som automatisk gir stryk. Føreren som ligger bak skal følge så nært konkurrenten som mulig og gjøre det den andre gjør uten å gjøre samme feilene som den andre. Er det jevnt og man ikke kan skille førerne kjøres det om igjen, dette kalles OMT.

Utslagsmetode
Man begynner ofte å kjøre om å havne blant de 16 beste, topp 16. Deretter kjøres Topp 8, så Topp 4 og så bronsefinale der taperene i topp 4 kjører om 3 plass. Det avsluttes med finale.

Dette er Powerdrift
Norwegian Powerdrift series har i år hatt 6 løp i Pro klassen og 5 i Semi Pro og Junior Drift. Juniorer kan kjøre helt fra det året de fyller 15 år.
I år Ble det kjørt i Skien, på Gardermoen Raceway, Eikås i Bergen, Vinjarmoen Motorbane på Dokka, under Gatebilfestivalen på Rudskogen og siste runde igjen på Gardermoen.