Richard Hammond: - El-biler er fascinerende

Vi fikk et eksklusivt intervju med Top Gear-kjendisen. Her forteller han om sitt forhold til Norge, el-biler og sin egen bilpark, i tillegg til å avsløre hva han setter aller høyest i bilverdenen om dagen...

Richard Hammond foretrekker Fisker Karma blant alle elektriske biler på markedet. Foto: BBC
Richard Hammond foretrekker Fisker Karma blant alle elektriske biler på markedet. Foto: BBC Vis mer

I sammenheng med lanseringen av "Top Gear's Top 41" i disse dager fikk vi muligheten til å stille Richard Hammond noen autofile spørsmål. Sammen med de tre kollegaene Jeremy Clarkson og James May har han besøkt Norge ved flere anledninger de siste årene, noe som i enhver mediesammenheng er nok til å kalle de Norgesvenner.

Trioens Norgesturer er naturligvis også det vi er mest nysgjerrige på når vi får sjansen til å stille "Hamster" noen spørsmål. Det blir fort tydelig at han har et varmt forhold til Skandinavia, og Norge spesielt...

- Hva er din beste opplevelse i Norge?
- Norge er en av de stedene vi liker å komme tilbake til. Det beste minnet jeg har fra innspillingene der, er da vi var i Lillehammer og kjørte bob. Det var utrolig ukomfortabelt! Men guttene i teamet imponerte. Jeg trodde de ville være små karer som meg, men de var enorme! Jeg greide bare såvidt holde følge når vi skulle hoppe inn i bob'en.

Når intervjuet dreier over på temaet elektriske biler, blir han først litt unnvikende:
- Jeg tror på elektrisk kraft som en alternativ form for bevegelsesenergi, hvis de bare greier å løse lagringsproblematikken. Å kjøre et elektrisk kjøretøy, er fascinerende. De leverer momentet fra null og har ikke noe dødpunkt i turtallsregisteret. Det gjelder som sagt bare å løse lagringsproblemet. Når de får hydrogen-brenselcelleteknologien opp og stå, så er vi der. Noen kommer til å tjene mye penger på det..!

Se hele intervjuet i videoen under:

Men har han en favoritt-elbil?
- Det må nok bli Fisker Karma. Den beviser at el-biler ikke trenger å være stygge.

(...vi lar det fare at Fisker Karma teknisk sett ikke er en ren el-bil...)

Etter dette velger vi å bli litt kreative, og stiller Hammond et spørsmål som alle autofile elsker å få: Hvis du bodde i Norge og fikk velge to biler du kunne eie, hvilke ville disse vært?

- Hvis jeg bare kunne ha to biler, tror jeg at jeg ville valgt en Hägglund beltevogn, slik at jeg kommer fram overalt, og en Audi R8 V10 Spyder. Den har firehjulstrekk, og når det først er litt sol, vil jeg gjerne kjøre toppløst.

Dette er hva Richard Hammond ville ha valgt som fremkomstmiddel hvis han bodde i Norge.
Dette er hva Richard Hammond ville ha valgt som fremkomstmiddel hvis han bodde i Norge. Vis mer

Men hvilken bil liker han best nå om dagen?
- Det spørsmålet får jeg omtrent hvert 25. sekund. Vi er heldige og får kjøre alle mulige slags superbiler. Men hvis jeg skal være ærlig, vil jeg påstå at de gamle, raklete bilene vi bruker i diverse utfordringer har mest sjarm. Kanskje ikke til daglig bruk, men likevel. Skulle jeg valgt en ny bil, må jeg nok si den nye Porsche 911 GT3. Jeg har ikke engang kjørt den, men jeg forventer noe helt spesielt.

- Hvilke biler eier du selv?
- Jeg eier en god del biler og motorsykler, kjøretøyer fra 1927 og helt fram til nå. Jeg har en 911, en E-Type, en '68 Mustang 390 GT, og jeg har Oliver fortsatt, i tillegg til en hel rekke gamle Land Rovere. Det ligger en del olje på garasjegulvet...

Hammond er svært glad i Porsche 911. Så glad at han er sikker på at nye 911 GT3 vil bli hans ultimate favorittbil, allerede før han har kjørt den. Foto: BBC
Hammond er svært glad i Porsche 911. Så glad at han er sikker på at nye 911 GT3 vil bli hans ultimate favorittbil, allerede før han har kjørt den. Foto: BBC Vis mer

Etter 20 sesonger på skjermen har Top Gear-gjengen fått oppleve mer enn vanlige folk engang kan forestille seg. Men hva er favoritt-øyeblikkene, de beste opplevelsene?
- Det er tusenvis av ting jeg kan trekke fram. Solnedgangen i Botswana ved saltørkenen med en øl i hånda etter filming, er en av de. Det mest slitsomme var å kjøre hundespann til den magnetiske nordpolen. Turen gjennom sørstatene i USA med de to andre karene da vi ble jaget ut fra en bensinstasjon av amerikanske bondeknøler, husker jeg svært godt..!

Du kan se Hammond, Clarkson og Mays beste øyeblikk i "Top Gear's Top 41" som har premiere i disse dager på BBC Entertainment.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer