Vis mer

På illegalt bilmarked i Litauen

Bilmarkedet i byen Kaunas i Litauen inneholder tusenvis av biler fra hele Europa. De fleste selges til Russland eller lenger øst, svært mange uten dokumentasjon.

- Har du skjult kamera tilgjengelig? blir jeg spurt. Han som spør, er en pensjonert politioverbetjent fra Østfold med ekspertise på emnet baltisk kriminalitet. Vi deler en kaffekopp i trygge omgivelser på Autofil-kontoret, to dager før avreise til Litauen, for å danne et grunnlag for reportasjen. Han fraråder sterkt at jeg tar med et stort speilreflekskamera til markedet.

Jeg merker allerede at komfortnivået rundt oppdraget synker betraktelig. Dessverre har jeg kjøpt flybillettene uten avbestillingsforsikring. Ved ankomst i Litauen et par dager senere blir derfor speilrefleksen lagt igjen på hotellrommet, mens et diskret kompaktkamera puttes i lomma. Dette er et godt stykke fra de vanlige fotooppdragene med biler som motiv. Jeg har faktisk aldri tatt bilder i skjul før - dette blir en helt ny erfaring. Forhåpentligvis en erfaring jeg kan ta trygt med hjem...

LES SISTE AUTOFIL OG SE VÅRE BILDER FRA MARKEDET!