Nye Mustang med 2,4 liters Turbomotor på 310 hester

Europavennelig Ford Mustang

Ford Mustang er ingen veldig aktuell bil her i Norge, men er absolutt hotteste vare i USA. Amerikanerne elsker bilen og det florerer av ettermarkedsvarer til den, for de som ønsker å sette sitt personlige preg på bilen. Dagens utgående modell som kom i produksjon i 2004, har solgt over en million eksemplar.

Som vi har skrevet om tidligere, skal Mustang også selges i Europa via offisielle Ford-forhandlere, noe som aldri har skjedd før.

I morgen skal en helt nye Mustang lanseres, men allerede nå har flere bilder lekket ut fra bladet Autoweek av utro tjenere.

Det er selvfølgelig en stor krise for Ford, som har planlagt en storslått presentasjon av nye Mustang parallelt over hele verden, fordelt på fire kontinenter og seks steder, Detroit, New York, Los Angeles, Sydney, Barcelona og Shanghai. Eventet i Barcelona skal starte klokken 13:00 og kan følges her.

Nye Mustang med 2,4 liters Turbomotor på 310 hester

Nyhetene

Det ryktes at 6. generasjon Mustang får delt bakaksel, og det er det mange konservative Amerikanere som misliker. Fords egne markedsundersøkelser som også har lekket ut i media, forteller at grunnmodellen med V6 på 3,8 liter skal gi 300 hk i toppeffekt. V8-modellen yter 430 og i Europa skal den også selges med en turbomatet 2,4 liters firer på 310 hester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Mustang med 2,4 liters Turbomotor på 310 hester

Heldigvis ser vi at Ford har turt å gå litt videre med designen, selv om de ikke har turt å slippe helt Grepet på de gamle Mustang-linjene. Der har Chevrolet gått mye hardere til verks med nye Corvette, noe som ble tatt godt i mot på Årets Sema Show.

Dersom materialkvaliteten er bedre enn på foregående modell, kan denne kompakte Coupéen være smakelig for Eruopeere og Nordmenn også.