Norsk rap om Mercedes 190 ble Youtube-hit

Hvordan får du flere hundre tusen klikk på Youtube? Fasit: Skriv en drøy tekst om bilen du digger og spill inn video! Det funket i alle fall for brødrene Magnus og Jan Emil..!

"I put my middle finger up to the man on patrol", forteller Jan Emil (22) og Ivar (21) i den populære Youtube-videoen. Foto: Magnus Halvorsen Wathne
"I put my middle finger up to the man on patrol", forteller Jan Emil (22) og Ivar (21) i den populære Youtube-videoen. Foto: Magnus Halvorsen Wathne Vis mer

- Det hele begynte egentlig bare som litt fjas og moro på et nachspiel, forteller Jan Emil Halvorsen Wathne (22). Han er hovedpersonen i Youtube-videoen "The Mighty 190", som har gått som en farsott både i Norge og i utlandet. En video som handler om noe svært mange autofile sjeler har et forhold til: Mercedes-Benz 190.

"If you wanna be a man with a master plan, you better get a 190 Sport Sedan", proklamerer Ivar Hjellseth Kjetland fra passasjersetet. Det er klare ironiske stikk til bling bling-kulturen med superbiler og digre SUVer med altfor store felger. Denne Rogaland-duoen velger altså heller å plukke opp damer med en Mercedes som etter hvert har blitt førstevalget for norsk ungdom med sans for sladding.

- Vi begynte å rime litt for moro og skrev etter hvert ned en tekst. Så ballet det på seg og vi bestemte oss for å lage en video av det, forklarer Jan Emil videre. Ved hjelp av broren Magnus' ekspertise innen videoproduksjonsfaget, fikk prosjektet fort luft under vingene.

- Vi spilte den inn i romjula for et par år siden, og posta den på Youtube for ett år siden. Der har den blitt godt mottatt, for å si det mildt!

Folk rapper vanligvis ikke om bilene sine. Vi spør: Hvorfor ikke? Foto: Magnus Halvorsen Wathne
Folk rapper vanligvis ikke om bilene sine. Vi spør: Hvorfor ikke? Foto: Magnus Halvorsen Wathne Vis mer

Avskiltet på grunn av ulovlig motor
I videoen fortelles det at Mersja har en 3-liters motor med to turboer. Og det er slett ingen løgn. Under panseret sitter det nemlig en rekkesekser fra Mercedes 300 E, en motor som deler dimensjoner med 2,6-literen, den største motoren tilgjengelig i 190-serien. Dette gjør 3-liters konversjon enkelt og uproblematisk, og er svært populært blant 190-fansen.

Den strøkne 190'en skjuler en voldsom motor med to turboer. Dette like ikke politiet, som avskiltet bilen i sommer... Foto: Magnus og Jan Emil Halvorsen Wathne
Den strøkne 190'en skjuler en voldsom motor med to turboer. Dette like ikke politiet, som avskiltet bilen i sommer... Foto: Magnus og Jan Emil Halvorsen Wathne Vis mer

Men det holdt ikke for Jan Emil. Derfor hekta han på to turboer i tillegg... Resultatet?
- Godt over 300 hestekrefter, forteller eieren. Men det holdt bare til i sommer. Selv om guttene proklamerer "I put my middle finger up to the man on patrol" i sangen, ble de likevel innhentet av lovens lange arm i sommer og bilen ble avskiltet. Motorbyttet var ikke heeeelt godkjent...

Med AMG-felger og hvite blinkers er du kongen på gata i Rogaland. Foto: Magnus Halvorsen Wathne
Med AMG-felger og hvite blinkers er du kongen på gata i Rogaland. Foto: Magnus Halvorsen Wathne Vis mer

De legger seg også ut med japsebil-fansen, på særdeles elegant vis:
"I see the Fast & Furious, let me tell you man: They're all just a bunch of pussies from Japan"... Men dette er ikke Jan Emils favorittsitat fra den noe satiriske sangen:
- Personlig liker jeg linjen "I don't care what you lift in the bench. You should see what I do with the wrench".

Jan Emil mekker heller på bil enn å gå i treningsstudio, hvis en skal ta teksten på alvor. Foto: Magnus Halvorsen Wathne
Jan Emil mekker heller på bil enn å gå i treningsstudio, hvis en skal ta teksten på alvor. Foto: Magnus Halvorsen Wathne Vis mer

Ny video på gang
"The Mighty 190" blir ikke en one-hit-wonder. Karene er godt i gang med planlegging av den neste videoen, som har et noe mer miljøvennlig tema.
- Jeg har fått tak i en svært sjelden 190, en 2,5 Turbodiesel. Disse ble bare bygd i 500 eksemplarer, noe som gjør den omtrent like sjelden som EVO-modellene. Denne har jeg bygd om til å gå på frityrolje. Foreløpig yter den rundt 180 hester, men med et par modifikasjoner skal vi klare å få 250-300 hester ut av den, forteller Jan Emil. Og da må det så klart bli video om den og..!

Kan dette være rånernes Lars Vaular? Foto: Magnus Halvorsen Wathne
Kan dette være rånernes Lars Vaular? Foto: Magnus Halvorsen Wathne Vis mer

Allerede i "The Mighty 190" får vi et par hint om den frityrstekte snutten som kommer:
"...on the street, they be like "What's that stank", baby don't you know I keep that grease in the tank?"

Vi blir lovet den nye videoen i løpet av første halvår i 2013. Er det en ting vi trenger, så er det flere sanger om kule biler! Gjerne ispedd en god dose humor, som her. Stå på!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer