Etter nesten 20 år på veien er den gamle Mercedesen klar for sin femte eier. Foto: Nina Sandberg
Etter nesten 20 år på veien er den gamle Mercedesen klar for sin femte eier. Foto: Nina SandbergVis mer

Ninas gamle Mercedes selger seg selv

Dagen har kommet, den gamle traveren må selges. Men eier Nina vil ikke bare skrive en nitrist og kjedelig annonsetekst. Hun lar bilen fortelle sin egen historie..!

"Etter syv år i Nina's eie besluttet hun i høst å bytte meg ut med noe som med hell kan kalles romskip på fire hjul!
Umulig er det å bli venner med den nye bilen også, den snakker jo bare i binære koder!"

Slik begynner den interessante teksten i salgsannonsen av Nina Sandbergs 1993-modell Mercedes-Benz 250 D.

Videre forteller bilen:
"Dette betyr at jeg nå er ute på markedet og er på søken etter min femte eier siden jeg trillet ut i dagens lys en gang i 1993.
Jeg kom opprinnelig fra moderlandet Tyskland i min spede ungdom, og har blitt tatt veldig godt vare på i adoptivlandet. Min første eier bor ikke langt unna Nina, så hun har hørt mange historier om min oppvekst og innkjøring!
Noen rynker og leverflekker er det jo blitt i min lyseblå metallic lakk, men etter at jeg nå har rullet 322.000 km kan man jo ikke forvente mirakler! Dog har jeg mange, mange kilometer igjen å by på, så lenge du sørger for at jeg får påfyll og holder meg tett.
Jeg har aldri nektet når Nina har satt seg inn og vridd om nøkkelen, ei heller er jeg vanskelig i kassa - alle fem gir frem, og ett tilbake fungerer!"

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tommy Rustad testet CLS 63 AMG på Rudskogen. Vi filmet alt!

Syv år sammen
En interessant og morsom tekst i salgsannonsen kan gjøre underverker for å tiltrekke oppmerksomhet til en ellers sedvanlig og lite oppsiktsvekkende bil. Men sjelden har vi sett en tekst som er like gjennomført som denne.

- Jeg fikk ideen gjennom en veninne, som foreslo at jeg kunne finne på noe litt annerledes ved salg av den gamle bilen, forteller eier Nina. Hun kjøpte den for syv år siden for å bruke den til øvelseskjøring med sønnen som skulle ta sertifikat.

"Noen rynker og leverflekker er det jo blitt i min lyseblå metallic lakk, men etter at jeg nå har rullet 322.000 km kan man jo ikke forvente mirakler!" forteller bilen. Foto: Nina Sandberg
"Noen rynker og leverflekker er det jo blitt i min lyseblå metallic lakk, men etter at jeg nå har rullet 322.000 km kan man jo ikke forvente mirakler!" forteller bilen. Foto: Nina Sandberg Vis mer

- Men har den ikke fotbrekk? Var det ikke forbudt å øvelseskjøre med det på den tiden?
- Hehe, jeg er ikke sikker, men jeg tror det. Men vi kjørte kun på private veier ute på en gård, forklarer hun.

Gjennom tidene har Nina og Mercedesen hatt mange opplevelser sammen, blant annet snøras fra tak. Bilen forteller:
"En gang var Nina så dum å parkere meg altfor nær en bygård i hovedstaden, rett etter et stort snøfall. Skulle tro hun aldri har hørt om takras, men jeg tror hun lærte - snøen falt tung over meg og jeg fikk en bulk i taket. Det var til pass for henne å streve med å måke meg ut igjen, synes jeg. Dessuten mangler antennepisken min, men den er jo enkel å bytte.
Det er godt jeg bor nesten på landet nå, for det var noen pøbler i by'n som ødela panserpryden min en gang! Det har jeg ikke lyst til å oppleve igjen! Men hu Nina vettu, hun fant stjerna mi (hun er jo litt min stjerne også), så den er alltid med meg - inni kupeen for sikkerhets skyld."

- Men hvilken bil er det nye romskipet på fire hjul, da?
- Det er en 2010-modell Volkswagen Passat CC! Den får dessverre all oppmerksomheten nå, og Mercedesen blir litt glemt. Derfor håper jeg at noen har lyst til å ta vare på den!

Annonsen kan du se i sin helhet her.