Volkswagen Golf eller Kia Cee'd: Gli inn i mengden eller prøve noe nytt? Foto: Knut Arne Marcussen
Volkswagen Golf eller Kia Cee'd: Gli inn i mengden eller prøve noe nytt? Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Korea-krig i Golf-klassen!

Koreanske biler er alt annet enn en spøk på nybilmarkedet i dag. Men kan en brukt Kia Cee'd hamle opp med klassekjempen Volkswagen Golf?

Golf, Golf, Golf, Golf, Golf. Det er det vi får opp når vi tar et kjapt søk etter ålreite kompaktbiler på Finn.no. Over 2000 eksemplarer står til salgs til en hver tid, noe som er helt vilt. Hvis du ikke finner en Golf med riktig utstyrspakke og farge, trenger du ikke vente lenge til den dukker opp.

Men hva om du synes Golf er nitrist og kjedelig? Hva om du vil gjøre alt for å unngå å havne i samme bil som naboen, uten at det skal gå ut over økonomien? Hva om vi sa at det finnes et alternativ som faktisk er enda mer fornuftig? Møt Kia Cee'd.

 Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Sjekk hva du får for den gamle bilen din!

I 2007 dukket den opp, bilen som skulle snu nordmenns inngrodde oppfatninger om koreanske biler. Ikke nok med at den hadde gode kjøreegenskaper, ålreite motorer, god plass og tilsynelatende bra byggekvalitet, de klinket også til med hele 7 års garanti. Et grep som sikret umiddelbar oppmerksomhet her til lands...

Les hele brukttesten av Kia Cee'd her!

Men var det nok til å slå kjempen Volkswagen i klassen som ofte bærer suksessmodellens navn, Golf-klassen? Mange var skeptiske, noe som også gjorde utslag på salgslistene. Cee'd solgte greit, men slett ikke i nærheten av konkurrenten. Likevel, de fikk fram poenget sitt: Koreanske biler er her for å bli.

Se andre Norges-favoritter på billigsalg...

Når det kommer til kjøp av brukte biler, kan det ofte oppstå helt andre spørsmål enn ved kjøp av en ny. Hvordan har designet holdt seg? Har interiøret tålt daglig bruk i flere år? Er motoren slitesterk? Her stiller Golf og Cee'd ganske likt. Begge virker fortsatt godt sammenskrudd med lite slitasje verken visuelt eller mekanisk. Men her har likevel Kia et fortrinn. Bilene vi tester her, koster omtrent det samme. Men Cee'd koster 10 000 kroner mindre, er tre år nyere og har fortsatt et par år igjen på nybilgarantien..!

 Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Brukttesten av Volkswagen Golf V finner du her..!

Så hvilken bør du velge?
Hvis fornuften alene skal råde, står kanskje Cee'd ut som en klar vinner. Men Golf har ikke blitt klasseleder uten grunn, og femte generasjon er slett ikke familiens utskudd. Til tross for ymse elektronikkfeil er dette fortsatt bilen vi velger. Men det er slett ikke sikkert det gjentar seg når vi tester Golf VII mot neste generasjon Kia Cee'd i bruktduell om noen få år...

Volkswagen Golf tar en knepen seier. Men vi er svært imponert over Kia Cee'd. Foto: Knut Arne Marcussen
Volkswagen Golf tar en knepen seier. Men vi er svært imponert over Kia Cee'd. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer