Inge har Norges mest autofile tatovering

Ikke bare har bilentusiasten Inge Høyer Mercedes Brabus tatovert inn på høyre underarm. Han har også laget en grill ut av bakparten på en E-klasse. Og da han fikk seg bikkje, måtte den hete Benz …

Inge Høyer viser stolt fram sin Mercedes/Brabus-tatovering, med sin egen Brabus-trimmede 500E i bakgrunnen. Foto: Knut Arne Marcussen
Inge Høyer viser stolt fram sin Mercedes/Brabus-tatovering, med sin egen Brabus-trimmede 500E i bakgrunnen. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mercedesen min er jo en såpass spesiell bil som jeg har gjort så mye med at jeg synes det var moro å få den på armen også. Jeg har fått masse positiv respons og folk i butikken spør som regel om tatoveringen hvis de ser underarmen min når jeg skal betale, ler Inge Høyer.
Billakkereren har drevet eget lakkeringsverksted i 30 år og eid åtte Mercedeser. Det har blitt alt fra 190 E 2,3 16V til et par SL’er.

E500’en kjøpte han i 2003 og da begynte et møysommelig arbeid med å bygge den om til en Brabus-bil. Fabrikken har tatt seg av motor, drivlinje og interiør. Eksteriøret har billakkereren selv jobbet et uendelig antall timer med før han var fornøyd. Bare panseret tok to uker å få perfekt. Dette er første sommeren han faktisk ikke jobber på bilen, som kun er nettopp en sommerbil.

Inge har Norges mest autofile tatovering av sin Mercedes Brabus. Foto: Knut Arne Marcussen
Inge har Norges mest autofile tatovering av sin Mercedes Brabus. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

– Men fortell om tatoveringen?
– Den tok jeg i sommer hos en kamerat av meg som er tatovør. Han tok bilde av stjerna på panseret og selve bilen som pryder bakgrunnen på tatoveringen, for å lage tegninger. Jeg bidro med mine meninger. Blant annet ville jeg ha med luftinntaket på panseret. Jobben tok seks og en halv time og det gjorde ikke vondt. Men så har nok jeg veldig høy smerteterskel da, hehe.

Inge Høyers Mercedes er den eneste av dette slaget i Skandinavia. Foto: Knut Arne Marcussen
Inge Høyers Mercedes er den eneste av dette slaget i Skandinavia. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Testet til 315 km/t
Inges Mercedes er den eneste av dette slaget i Skandinavia. På diverse Mercedes-klubbtreff i inn- og utland har det blitt rundt 50–60 pokaler opp gjennom årene. Et tysk Mercedes tuningblad lagde også en gang en åttesiders reportasje på den. Under panseret sitter en 6,5-liters V8’er på 470 hester, faktisk den siste fabrikken bygde i den størrelsen.
Med 680 Nm dreiemoment er det skyv nok, og på autobahn har Inge testet toppfarten til 315 km/t. Han forteller at det har blitt noen Porscher og motorsykler som er blitt parkert.

Inge har også laget en grill av bakparten på en Mercedes E-klasse. Denne brukes flittig ved klubbtreffene som holdes ved verkstedet. Foto: Knut Arne Marcussen
Inge har også laget en grill av bakparten på en Mercedes E-klasse. Denne brukes flittig ved klubbtreffene som holdes ved verkstedet. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

– Har du andre tatoveringer?
– Nei, jeg har kun denne. Men jeg ser at den trenger å friskes opp litt. Så i morgen skal jeg inn til tatoo-kompisen og få den litt tydeligere, avslutter Mercedes-entusiasten.

----------------------------------------------------------------

Andre autofile tatoveringer:

Flyvende elefanter?

Innsendt av Andreas Ekelund
Innsendt av Andreas Ekelund Vis mer

Hva i all verden! Har Zoo-Nytt også en tatoveringskonkurranse, hvor deres leser har feilsendt til oss? Nei, redaksjonens italofile Stølen kunne brått meddele at dette slett ikke er noen rosa elefant fra Drømmehagen eller lignende. Derimot hører elefanten til HF-logoen til Lancia. Med Integrale og annet snacks i historiesekken er dette rimelig autofilt, ja.

10-årsjubileum

Innsendt av Robin Stoneman
Innsendt av Robin Stoneman Vis mer

– Etter 10 års eierskap var det på tide med en liten markering, sier Robin. Han har tydeligvis et stort hjerte for Volkswagen og mest av alt banker det for Corrado som han nå har eid i 12 år. Bilen står nå inne til total-renovering og eieren sier han er like fornøyd med både bil og tatovering.

Retrofil tatovering

Innsendt av Kjell Torkild Bekkelund
Innsendt av Kjell Torkild Bekkelund Vis mer

Klassiske veteranbiler går aldri av moten og blir derfor ikke feil å tatovere på kroppen. Denne innsenderen har i tillegg vært så omhyggelig at han har sørget for stor størrelse og rikelig med fargebruk på en tøff Volkswagen T1 sambabuss med ekte California-stil. Sånt liker vi!

Visesangs-Volvo

Innsendt av Kristian Salvesen Foto: Knut Arne Marcussen
Innsendt av Kristian Salvesen Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Ens første bil er alltid spesiell, og denne karen har foreviget sin Volvo 245 GL på overarmen med teksten «Gamle jævla Volvoen«, etter låten fra artisten Eddy Medusa. Bil nummer to, en 1980 Chevy C10 Silverado med 420 hk skal også bli tatovert.