Hvis Greenpeace brukte motorsykkel...

Denne videoen går som en farsott på nettet om dagen. Kanskje tenker du deg om to ganger før du kaster noe ut av bilvinduet igjen?

Dette er en måte å løse problemet med forsøpling på gata... Foto: Skjermdump fra Youtube
Dette er en måte å løse problemet med forsøpling på gata... Foto: Skjermdump fra YoutubeVis mer

Russiske sjåfører er ikke kjent for å være av det mest sympatiske slaget. Der er det den sterkestes rett som gjelder; ulykker og vold mot medtrafikanter er en del av hverdagen i Russland. Da er det ekstra trivelig å se noen som slår et slag for god adferd. Selv om metoden muligens er noe drøy...

En mystisk motorsykkeldame har nemlig valgt å ta saken i egne hender. På sin flotte Triumph svinser hun rundt i gatene i en russisk by og utfører sin egen form for justis. Damen har nemlig svært lav terskel for hva hun tåler av offentlig forsøpling..!

Grønn miljøhelt eller frustrert trafikant?
Dette resulterer i svært interessante konfrontasjoner, hvor hun gjør synderne mer enn bare litt oppmerksom på sine egne handlinger. Deretter gir hun gass og forsvinner i den tette trafikken, og unngår på den måten sjåførenes påfølgende vrede. Genialt!

Det er en seriøs side ved stuntet: Motorsyklister lever farlig i et trafikkbilde der ting spontant kastes ut av vinduet på biler, noe som dessverre er dagligdags i Russland. Derfor er det kanskje ikke grønne miljøtanker som har inspirert denne mystiske heltinnen, men mer en oppbygging av irritasjon og frustrasjon som motorsyklist i den hensynsløse russiske trafikken. Da får det heller anses som en bonus at gatene kanskje blir en smule ryddigere, som følge av frykten for å få søppelet i retur...