<strong>Bli vant til synet, spesielt hvis du bor sentralt på østlandet:</strong> Tesla Model S vil snart bli et vanlig skue på veiene. Foto: Stein Inge Stølen
Bli vant til synet, spesielt hvis du bor sentralt på østlandet: Tesla Model S vil snart bli et vanlig skue på veiene. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Her ruller de første Teslaene ut på veien i Oslo

Etter mange års ventetid har dagen endelig kommet: Onsdag kunne de første kundene hente sin nye Model S i Teslas lokaler på Alnabru.

- Dette har jeg gledet meg til! Nå skal jeg først til Porsgrunn, så til Bergen, forteller Andreas Gallefoss som glir lydløst ut mellom glassdørene på Teslas showroom på Alnabru i Oslo.

Video: Vi kjørte Tesla Model S på Autobahn!

Han og tolv andre heldige kunne på onsdag hente sine forhåndsbestilte Tesla Model S'er og foreta den etterlengtede jomfruturen. Samtlige av bilene som ble levert ut, var av "Signature"-utgaven, som er fullspekket av utstyr. De heldige eierne har betalt en god slump i depositum for å få denne utgaven, som også sikrer dem et tidlig leveringstidspunkt.

Andreas Gallefoss er fornøyd med å være nybakt Tesla-eier. I passasjersetet på jomfruturen sitter Wenche Bjørnstad, som også har en bestilling inne. Foto: Stein Inge Stølen
Andreas Gallefoss er fornøyd med å være nybakt Tesla-eier. I passasjersetet på jomfruturen sitter Wenche Bjørnstad, som også har en bestilling inne. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Bestilte først - får ikke bilen enda
Den første bilen ble bestilt tidlig i 2009 av Gunnar Birkenfeldt, daglig leder ved Ferdinand Motor, firmaet som opprinnelig hadde formidlet Tesla-salg i Norge. Den fikk han riktignok ikke i dag. To av hans kunder kunne likevel forlate tomta med ny bil.

Intervju: Lover en lysende Tesla-framtid

- Tesla sliter nok litt med voksesmerter med tanke på forhåndssalget med såkalte "Signature"-pakker. Jeg bestilte bil allerede våren 2009 og har både Norges og Europas første reservasjonsnummer. Bilen min kommer likevel ikke før senere, forteller Birkenfeldt.

 Foto: Stein Inge Stølen
Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

- Dette er likevel en gledens dag for meg. Det ligger mye symbolikk i å endelig få denne bilen ut på veiene. I tillegg er det utrolig morsomt å se to av kundene mine få sine biler.

Frederic Hauge først i køen
Den første bilen var det elbil-forkjemper og Bellona-leder Frederic Hauge som tok med hjem.
- Jeg har allerede tilbakelagt mange mil i Model S. I går ankom jeg faktisk Nordkapp etter å ha kjørt hele veien fra Oslo og opp i en tilsvarende bil. 2700 kilometer kjørte jeg totalt, noe som kostet rundt 300 kroner i lading etter dagens strømpriser. Slå den!

Frederic Hauge fikk æren av å kjøre av gårde i Norges første forhåndsbestilte Tesla Model S. Foto: Stein Inge Stølen
Frederic Hauge fikk æren av å kjøre av gårde i Norges første forhåndsbestilte Tesla Model S. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Bare såvidt begynt
Salgssjef i Europa, Bryan Batista, forteller at dette bare er begynnelsen.
- Innen en måned eller to er superlader-strukturen oppe og står og hundrevis av biler vil bli levert fortløpende. Dette blir et spennende år, sier han mens nok en fullspekket Model S ruller over dørstokken.

Her står bilene klare til levering. Totalt 13 stykk skal ut til kunder i dag. Foto: Stein Inge Stølen
Her står bilene klare til levering. Totalt 13 stykk skal ut til kunder i dag. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Men hvordan er rekkevidden og kjøreegenskapene på vinterføre? Se vår eksklusive videotest og finn ut!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer