Her ruller de første Teslaene ut på veien i Oslo

Etter mange års ventetid har dagen endelig kommet: Onsdag kunne de første kundene hente sin nye Model S i Teslas lokaler på Alnabru.

Bli vant til synet, spesielt hvis du bor sentralt på østlandet: Tesla Model S vil snart bli et vanlig skue på veiene. Foto: Stein Inge Stølen
Bli vant til synet, spesielt hvis du bor sentralt på østlandet: Tesla Model S vil snart bli et vanlig skue på veiene. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har jeg gledet meg til! Nå skal jeg først til Porsgrunn, så til Bergen, forteller Andreas Gallefoss som glir lydløst ut mellom glassdørene på Teslas showroom på Alnabru i Oslo.

Video: Vi kjørte Tesla Model S på Autobahn!

Han og tolv andre heldige kunne på onsdag hente sine forhåndsbestilte Tesla Model S'er og foreta den etterlengtede jomfruturen. Samtlige av bilene som ble levert ut, var av "Signature"-utgaven, som er fullspekket av utstyr. De heldige eierne har betalt en god slump i depositum for å få denne utgaven, som også sikrer dem et tidlig leveringstidspunkt.

Andreas Gallefoss er fornøyd med å være nybakt Tesla-eier. I passasjersetet på jomfruturen sitter Wenche Bjørnstad, som også har en bestilling inne. Foto: Stein Inge Stølen
Andreas Gallefoss er fornøyd med å være nybakt Tesla-eier. I passasjersetet på jomfruturen sitter Wenche Bjørnstad, som også har en bestilling inne. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Bestilte først - får ikke bilen enda
Den første bilen ble bestilt tidlig i 2009 av Gunnar Birkenfeldt, daglig leder ved Ferdinand Motor, firmaet som opprinnelig hadde formidlet Tesla-salg i Norge. Den fikk han riktignok ikke i dag. To av hans kunder kunne likevel forlate tomta med ny bil.

Intervju: Lover en lysende Tesla-framtid

- Tesla sliter nok litt med voksesmerter med tanke på forhåndssalget med såkalte "Signature"-pakker. Jeg bestilte bil allerede våren 2009 og har både Norges og Europas første reservasjonsnummer. Bilen min kommer likevel ikke før senere, forteller Birkenfeldt.

 Foto: Stein Inge Stølen
Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

- Dette er likevel en gledens dag for meg. Det ligger mye symbolikk i å endelig få denne bilen ut på veiene. I tillegg er det utrolig morsomt å se to av kundene mine få sine biler.

Frederic Hauge først i køen
Den første bilen var det elbil-forkjemper og Bellona-leder Frederic Hauge som tok med hjem.
- Jeg har allerede tilbakelagt mange mil i Model S. I går ankom jeg faktisk Nordkapp etter å ha kjørt hele veien fra Oslo og opp i en tilsvarende bil. 2700 kilometer kjørte jeg totalt, noe som kostet rundt 300 kroner i lading etter dagens strømpriser. Slå den!

Frederic Hauge fikk æren av å kjøre av gårde i Norges første forhåndsbestilte Tesla Model S. Foto: Stein Inge Stølen
Frederic Hauge fikk æren av å kjøre av gårde i Norges første forhåndsbestilte Tesla Model S. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Bare såvidt begynt
Salgssjef i Europa, Bryan Batista, forteller at dette bare er begynnelsen.
- Innen en måned eller to er superlader-strukturen oppe og står og hundrevis av biler vil bli levert fortløpende. Dette blir et spennende år, sier han mens nok en fullspekket Model S ruller over dørstokken.

Her står bilene klare til levering. Totalt 13 stykk skal ut til kunder i dag. Foto: Stein Inge Stølen
Her står bilene klare til levering. Totalt 13 stykk skal ut til kunder i dag. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Men hvordan er rekkevidden og kjøreegenskapene på vinterføre? Se vår eksklusive videotest og finn ut!