<b>Moderne</b> Ingen tvil om at det er en Ford Mustang. Den har de klassiske linjene, men føles mer kompakt og tight.  Foto:  Ford
Moderne Ingen tvil om at det er en Ford Mustang. Den har de klassiske linjene, men føles mer kompakt og tight. Foto: FordVis mer

Her er nye Mustang

Lavere, bredere, fetere.

Nå har Ford sluppet nøkkeldataene på bilen. Over 9 millioner Mustanger er solgt siden lanseringen i 1964, så interessen rundt modellen er stor, spesielt i moderlandet. Der er Mustang den desidert mest populære bilen og trimme, style og ha det gøy med.

Nå satses det i Europa også, så vi nordmenn er selvfølgelig svært interessert i å vite om det finnes motoralternativer som gjør den mulig å kjøpe for normale penger her til lands også. Og det får den.

Fokus på arv

Ford har ønsket en lav taklinje, bredt karosseri og kjent profil som langt panser, kort hekk, den velkjente fronten og tredelte baklykter. Den blir tilgjengelig i fastback og cabriolet. Inni, kunne de nok ha anstrengt seg mer, men de som likte forrige Mustang, kjenner seg igjen. Europeiske modeller leveres standard med 8 tommers skjerm og navi.

Endelig. Her er Fords nyste Mustang. Selges i Europa fra og med neste år. Foto:  Ford
Endelig. Her er Fords nyste Mustang. Selges i Europa fra og med neste år. Foto: Ford Vis mer

Kjent profil Langt panser, fastback og haigapet i front er ting som må med i et Mustang-design. Foto:  Ford
Kjent profil Langt panser, fastback og haigapet i front er ting som må med i et Mustang-design. Foto: Ford Vis mer

2,3 liter

Foreløpig toppmodell er en felmiters V8 med 426 hk og 529 Nm i dreiemoment.

Mer interessant for oss er trolig den nye turbomatede 2,3 liters EcoBoost-motoren. Med variable kammer, effektiv turbo og et unikt plenum, yter den 309 hk og 407 Nm.

Mustang leveres med manuell- og automatgirkasse, sistnevne kan styres via padler bak rattet.

Mustang fås med fire kjøreprogrammer som skjerper bilens styring, gassrespons og girkasse oppover i programmene. Med manuell kasse får man også med launch-control.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært knyttet stor interesse rundt bakhjulsopphenget. Mange Mustang-fans som liker å trimme hardt har fortsatt ønske om stiv bakaksel, mens de som vil ha en effektiv bil vil ha delt aksel. Det er de sistnevnte som får viljen sin oppfylt. I tillegg til bedre kjøreegenskaper, gir det større plass til bagasje og paksetepassasjerer.

Ingen overraskelser Mange designelementer er hentet fra foregående modell. Foto:  Ford
Ingen overraskelser Mange designelementer er hentet fra foregående modell. Foto: Ford Vis mer