Gymkhana vs. fotball

Ken Block tar kjøreferdigheter, hjulspinn og svidd gummi videre og breier seg inn i fotballens verden.

<b>MYE RØYK:</b> Block spant til så røyken sto selv om han kun var centimetre fra fotballspillerne. Foto: Flickr
MYE RØYK: Block spant til så røyken sto selv om han kun var centimetre fra fotballspillerne. Foto: FlickrVis mer

TEKST: Morten Moum

Til sommeren sparkes fotball-VM i gang, i sambafotballens hjemland, Brasil. Forventningene er store både til selve mesterskapet og til sambastemningen verden forventer at brasilianerne skal levere rundt om i landet.

Drømmescenario?

Vi har vel alle drømt oss bort til bare mager, stråskjørt og hoftevrikk slått sammen med leken fotball, flotte mål og en halv kald i handa? Men hvem hadde drømt om å se Gymkhana i deilig samspill med en av verdens beste fotballspillere?

Se den spektakulære videoen her.

Ken Block er kjent for sine halsbrekkende stunt, mye røyk og ekstreme ferdigheter bak rattet. Denne gangen har han i samarbeid med Castrol slått Gymkhana sammen med fotball og skapt footkhana. Om dette er noe vi kommer til å se mer av i fremtiden er uvisst, men vi nyter likevel hvert sekund.

Finesse og kraft

I videoen har han med seg det brasilianske supertalentet Neymar Jr. som spiller for Barcelona, den tidligere verdensmesteren for Brasil, Cafu, samt to freestyle-triksere, Sean Garnier og Andrew Henderson. Block fyrer opp sin Ford Fiesta ST RX43 med over 600 hestekrefter og firehjulstrekk, og spinner rundt mens Neymar og de andre leker seg med ballen på imponerende vis.

Bakhjulsskudd

Om det er triksingen med ball eller bil som er mest imponerende i denne videoen er vi noe usikre på, men sammen fungerer de hvert fall veldig godt, deilig akkopagnert av myke sambarytmer. Hvem hadde trodd at hjulspinn og motorlyd skulle gå så godt sammen med sambatrommer?

Uansett, ferdighetene som vises i denne filmen er imponerende av alle deltakende parter. Men, Block trekker nok det lengstre strået når han fyrer av en helt haug med fotballer mot en sjanseløs kepper. Og ja, han gjør det med bakdekket i fart!