Gjør klar for vårpussen!

Bare veier, stigende temperatur og sommerdekk som ligger og lurer. Vinteren er forbi og det er på tide å gjøre bilen klar for våren. Her er noen nye vidundermidler du bør bruke!

Restene av vinteren har endelig smeltet bort, bokstavelig talt. De hersens miljøfartsgrensene har opphørt og gradene på kvikksølvet utenfor vinduet mitt stiger litt mer for hver dag. Dette er kanskje den beste tida på året for oss med bensin i blodet. Ååh, som jeg har lengtet etter dette. Jeg har gledet meg! Nå skal den myke vintergummien av og på skal de lekre sommerdekka med 18-tommers felger, som selvsagt kler bilen aller best. Men før det skjer, må alt av salt, sand, skitt og støv etter mange sure mil i sørpe fjernes. Og mens tut-og-kjør-bilister hoper seg opp i køer utenfor bensinstasjonenes vaskeautomater, gleder jeg meg til å gjøre jobben skikkelig sjøl. Manuelt. Egen vaskebøtte med bilshampo og svamp (eller vaskehanske) og med litt go’ lyd på stereoen, så har jeg perfekt selskap. Etter at dekk er skiftet (og selvsagt vasket vinterdekk før de settes bort) og bil vasket, nyter jeg stunden bilen og jeg har fram til den er ferdig polert utpå ettermiddagen. Lakken skinner igjen og det er jeg som har gjort det mulig. Herlig! Da er det bare å finne fram grillen for å klargjøre grillsesongen.

Blank og fin
Ingenting er som å sette av en ettermiddag i helga for å polere bilen etter vinterens herjinger fra veisalt og skitt. Et av markedets beste produkter for den slags aktiviteter, får du hos Swisswax. De leverer alt fra enkle bokser med kvalitetsvoks til store pleiesett som inkluderer alt fra rubbing, lakkrens, skinnrens, felgvoks, koster og kluter.
Pris: Fra 679 kroner
www.swisswax.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjør klar for vårpussen!

Rent med mikrofiber
Skal du først gå i gang med vårrengjøringen, er det avgjørende å ha utstyret i orden. Den slitne engangssvampen du kjøpte på Rema 1000 i fjor fordi den var så billig, bør du like godt hive. Vaskehanske er tingen, og denne myke og tjukke hansken fra Meguiars med mikrofiber er skånsom mot lakken og forhindrer riper.
Prisene varierer, men rimeligst har vi sett den til 87,5 kroner hos
www.penbil.no

Gjør klar for vårpussen!

Tørr på et blunk
Et kjærkomment hjelpemiddel for oss i bladet når vi skal få biler tørket fort etter bilvask, er svaber. Den enkle, men smarte redskapen er en rask og effektiv måte å få unna alt av vann på. Dermed kan du komme deg kjappere ut og nyte varm asfalt igjen. En av de kjekkere utgavene er denne våtskrapen fra Turtle.
Pris: Fra under hundrelappen hos alt fra bensinstasjoner til forhandlere av bilrekvisita.

Gjør klar for vårpussen!

Ikke slit deg ut
Polering kan være en tålmodighetsprøve for enhver stakkar, men hvorfor ikke først som sist kjøpe deg din egen poleringsmaskin? De er for lengst tilgjengelige til humane priser og her har vi funnet Cotech 350 med doble polérhoder. Den har til og blitt testvinner hos et svensk bilblad.
Pris: 399 kroner hos Clas Ohlson.

Gjør klar for vårpussen!

Fjern skitten
Er du av den litt omhyggelige typen, vet du å gå ekstra godt over bilen din nå som den har vært gjennom noen tøffe måneder. Clay bar er en form for leire som benyttes for å fjerne asfaltrester og annen skitt som har festet seg til lakken. Den gir glassklar finish og forenkler jobben før du går i gang med voksen.
Pris: 275 kroner
www.bilxtra.no

Gjør klar for vårpussen!