Få matte lykter til å skinne

Lykter til biler kan koste mange tusen kroner og er knotete og bytte. Vi viser deg hvordan du enkelt får matte lykter som nye igjen.

Du har kanskje kjent på følelsen av å kjøre en kald, våt, regnfull høstnatt, hvor du føler at du absolutt ikke har lys i det heletatt? Alt lys «forsvinner» inn i asfalten. Du vet at lyktene er alt for matte, og at ved neste EU-kontroll vil ikke dette bli godkjent . Det er bare det at nye lykter til mellom 1500 til langt over 4000 kroner pr. stykk, ikke passer inn i økonomien akkurat nå.

De fleste biler i dag har lykter hvor selve lykteglasset er produsert av polykarbonplast. På de aller fleste biler hvor matt lykteglass oppstår, er glasset altså produsert i plast. Metoden virker ikke på eldre lamper i glass.
Metoden er nesten helt risikofri, men avhengig av hvor matt lykteglasset ditt er, vil du nok bli både sliten og svett. Men det det tar kortere tid og er langt billigere enn å levere bilen på verksted.

1. Start med å vaske lyktene godt. Få vekk alt smuss og trafikkfilm.

2. Finn en pad, polérduk, klut eller lignende. Bruk noe som ligger godt i hånden og er lett å jobbe med.

3. Før på slipemiddel. I eksempelfilmen bruker vi en «Perfect Palm Applicator» fra Autoglym.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Deretter bruker vi en metall polish, også denne fra Autoglym. Vi velger denne av to grunner: Autoglym Metal Polish inneholder akkurat så mye og fine slipemidler at den klarer å slipe ned lykteglasset, samtidig som den ikke sliper for mye. Du får en perfekt «glans»
Dessuten legger den igjen en beskyttende hinne, som hjelper deg å holde lyktene rene, og beskytter mot ny påvirkning.

Få matte lykter til å skinne

Få matte lykter til å skinne

Få matte lykter til å skinne

Denne metoden kan du bruke på alt av lykteglass på bilen, både baklykter, frontlykter og blinklys. Men husk det kan av og til være en tålmodighetsprøve. Helt avhengig av omfanget av «dis» på lyktene dine. Lykke til.