Det er svært enkelt å miste en bilnøkkel. Men hvor mye vil det koste deg? Foto: Shutterstock
Det er svært enkelt å miste en bilnøkkel. Men hvor mye vil det koste deg? Foto: ShutterstockVis mer

Dette koster nøkkelen til bilen din

Å miste bilnøkkelen kan skje den beste. Men prisen for å erstatte den lille dingsen kan fort sjokkere deg. Men her er ikke nødvendigvis de dyreste bilmerkene verst...

Det er ikke lenge siden vi fikk merke det innad i redaksjonen. Sjefens Mercedes-nøkkel tok kvelden og måtte erstattes. Bakoversveisen var raskt et faktum da han fikk opplyst hva Bertel O. Steen tar for en liten plastdings med batteri og datachip: 3 900 kroner! Det fikk oss til å tenke: Hva ligger egentlig prisen for en nøkkel på hos de enkelte bilmerkene? Vi hiver oss på telefonen og finner ut!

Overraskende nøkkeltall
Resultatet var svært oppsiktsvekkende. Ikke bare viser det seg at Nissan, med undersøkelsens beste pris på 1 770 kroner, nesten er tre ganger så billig som den dyreste. Enda mer overraskende er det at verstingene slett ikke er de dyreste bilene. På bunnen finner du Mitsubishi ASX med 4 676 kroner, nesten tre ganger så mye som Nissan Qashqais nøkkel. Dette er rett og slett hårreisende. Legg merke til at det er versjonen med Keyless Go, som er noe dyrere. (Du får ASX med vanlig nøkkel også, denne koster 2 944 kroner.) Likevel: Suzuki Swift leveres med Keyless Go som standard, og denne nøkkelen koster bare halvparten av Nissans..! Hvor er logikken?

I prisoversikten under har tatt utgangspunkt i biler som ikke er eldre enn tre år. Vi går også ut fra at hele nøkkelen er tapt og at ny komplett nøkkel må bestilles, programmeres og eventuelt slipes. Programmeringen tar vanligvis rundt en halv verkstedstime. Prisene er veiledende slik de er oppgitt fra de enkelte merkeverkstedene. Lokale variasjoner kan forekomme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MERKE / MODELL / PRIS (inkl mva og koding)

Illustrasjon: Jostein Strand Henriksen
Illustrasjon: Jostein Strand Henriksen Vis mer