Hvis proffene bruker det, må det jo være godt nok for amatørene også. Brett opp ermene og sett i gang! Foto: Stein Inge Stølen
Hvis proffene bruker det, må det jo være godt nok for amatørene også. Brett opp ermene og sett i gang! Foto: Stein Inge StølenVis mer

Dette bruker ekspertene

Hvis du føler deg trygg på bilpleie og ønsker å gjøre det selv, kan det lønne seg å gjøre som proffene og kikke på disse produktene...

Vi innrømmer det: ingen av oss på kontoret er i nærheten av å kunne kalle oss bilpleie-eksperter. Vi bruker minst mulig tid på pleie, og mest mulig tid bak rattet. Men alle av oss skjønner verdien av en blank og fin bil. Helhetsinntrykket har alt å si, uansett hvor pirkete og detaljfiksert en er. Derfor tok vi en prat med flere profesjonelle bilpleiesentre rundt omkring i landet, for å finne ut hvilke produkter de bruker. De fleste er tilgjengelig i butikker både på gata og på nettet. Her er noen av ekspertenes favoritter!

Usikker? La proffene gjøre jobben - det er billigere enn du tror!

 • 1. Meguiars M-105 Ultra Cut Compound

  Hvis du vil ha best mulig resultat av poleringen, kan det lønne seg å ta en lakkrens i forkant. Da er denne kjekk å ha. Silikonfri og påståelig "utviklet under nanoteknologi" bør den dekke de flestes behov.

  Pris: Kr 775, 00
  www.norskprol.no

 • 2. Autoglym Super Resin Polish

  Her går det nesten ikke an å gå feil. Autoglyms poleringsmiddel har vunnet mange tester og skryter over å være leverandør til det engelske hoffet. Da er det godt nok for oss!

  Pris: Kr 169,00
  butikk.naf.no

 • 3. Glare Sahara Wash & Polish

  Dette to-i-ett-produktet er perfekt for de av oss som liker å gjøre det så enkelt som mulig. Spray på en klut og påfør lakken, vask av og tørk. Enkelt og greit!

  Pris: Kr 319,00
  bilpleiespesialisten.no

 • 4. Turtle Wax Wet'n'Black

  Et rimelig alternativ til proffenes dundermikstur for å sikre sorte, blanke dekksider. Spray på og fordel med svamp eller lignende. Du vil ikke tro hvor mye sorte dekksider har å si for helhetsinntrykket!

  Pris: 119,00
  www.torshovbil.no

 • 5. Chemical Guys Orange Degreaser

  Dette vannbaserte avfettingsmiddelet er et av de bedre på markedet. Kan brukes til avfetting og rens av lakk, felger, motor, hjulbuer... fantasien setter grenser!

  Pris: 435,00 (for en hel dunk)
  www.scandicshine.no