<strong>Audi Q5 og Volvo XC60:</strong> En gang svært dyre, nå er de innenfor økonomisk rekkevidde. Foto: Knut Arne Marcussen
Audi Q5 og Volvo XC60: En gang svært dyre, nå er de innenfor økonomisk rekkevidde. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Bruktduell: SUV-favorittene Volvo XC60 og Audi Q5

Disse to premium-SUVene sto på toppen av ønskelisten til mang en familie for bare få år siden. Nå er de utrolig nok tilgjengelig fra 400 000 kroner..! Men hvilken skal du velge?

Med en nypris som gjerne strakk seg opp mot 700 000 kroner takket være lange utstyrslister, er det sprøtt å tenke på at disse har mistet 2-300 000 kroner i verdi. Grunnen til dette er ikke bare generelt verditap på nybiler generelt, men også mengden biler som er tilgjengelig. Begge disse modellene har solgt langt over det som var forventet fra importørens side. De var også spesielt attraktive som firmabiler.

Sjekk hva du får for den gamle bilen din!

Resultatet er at både Audi Q5 og Volvo XC60 nå florerer på bruktmarkedet, og de kommer ikke til å bli færre med det første takket være økende bruktimport av begge modeller. Når sant skal sies, er det ikke rart at folk kaster seg etter disse bilene. For på hver sin måte har de satt en ny standard i SUV-markedet.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Volvo XC60 på sin side viste at en høyreist doning ikke trenger å se stor og klumpete ut. Tvert imot, XC60 er noe av det peneste og mest elegante som har blitt laget i denne klassen. Når du slenger på kjent Volvo-sikkerhet, masse standardutstyr og generelt høy premiumfølelse, har du en soleklar vinneroppskrift. Med de solide og sterke dieselmotorene har XC60 også mer enn godkjente ytelser og svært pent forbruk.

Les hele brukttesten av Volvo XC60 her!

Audi Q5 imponerte stort da den kom takket være et sobert design, store variasjonsmuligheter med tanke på motorisering og utstyr, oversiktlig kjørestilling og mer enn godkjente kjøreegenskaper. På mange måter gikk den i strupen på merkets eksisterende A4 Allroad, en bil som ikke har solgt på langt nær like bra. Men ett stort ankepunkt ved Q5 har vi likevel funnet: S-line-understellet. Hvis du ikke er masochistisk anlagt, er dette sportsunderstellet ikke å anbefale. Det oppleves som knallhardt og ukomfortabelt på omtrent alle underlag. Gå heller for standard-understellet, som holder i massevis til både en aktiv og passiv kjørestil.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Les mer om Audi Q5 i den komplette testen!

Så hvilken skal du velge?
Hvis det er en ting vi har lært, så er det at Audi selger bra her til lands omtrent uansett. De har en fast følgeskare som trives svært bra med merkets utstråling og generelt høye kvalitet hva angår både interiør, eksteriør og kjøreegenskaper. Q5 er et erketypisk Audi-produkt som ingen helt kan mislike, og de fleste vil sannsynligvis bli storfornøyd med en slik i oppkjørselen. Likevel kommer den til kort her. For Volvo XC60 satte en helt ny standard da den kom, noe som ikke kan sies om Audis konkurrent. Ikke sikker på hva vi mener? Bare se på oppslagsbildet. Ved siden av XC60 ser Q5'en nitrist ut. Volvoen har et utseende som samtlige modeller fra konsernet har fulgt opp siden, med stor suksess. I tillegg får du en luksusfølelse som går utenpå Audien med god margin. På ytelsesfronten går nok Q5 av med seieren, men skal du ha sportslige ytelser kan du egentlig droppe SUV generelt.
Her handler det om komfort, noe Volvo har skjønt. Det blir med andre ord seier til svenskene her, men ikke med kjempemargin. Du kan fortsatt kjøre Q5 med hevet hode...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer