Range Rover Sport er en av de mest attråverdige SUVene på markedet. Foto: Stein Inge Stølen
Range Rover Sport er en av de mest attråverdige SUVene på markedet. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Børstraktorer på billigsalg!

Usikkerhet rundt annenhåndsverdi, høye drivstoffpriser og en bilbransje med downsizing på hjernen gjør disse brukte luksus-SUVene til et røverkjøp!

Mange har bestemt seg for at store, motorsterke SUVer bare er noe tull. Fra et logisk ståsted kan det være noe i det. Både bensin og diesel koster mer enn vi har lyst til å tenke på, og forbruket blir jo ikke mindre av å drasse på flere tonn stål. Når disse doningene attpåtil koster det samme som en leilighet på beste vestkant som ny, er det mange ting som taler en imot.
Det er ingen annen måte å se på det. Kjøper du en splitter ny, diger luksus-SUV har du enten svært god råd eller elendig økonomisk sans. For pengene kommer bare til å flakse ut av vinduet.

Sjekk hva du får for den gamle bilen din!

Men for bruktbilkjøperen er bildet svært annerledes... Det spiller ingen rolle om bilen er to eller ti år gammel, her er det vanvittig mye penger å spare! Du tenker kanskje at drivstoffregningen vil være med å tynge ned budsjettet, men det trenger absolutt ikke være tilfelle. Hvis du finner riktig bil, kan du kjøre "gratis" i årevis for pengene du sparer! Det handler bare om hvordan du ser på regnestykket... Derfor har vi valgt ut fem digre luksus-SUVer som i alle fall sikrer deg høy status i nabolaget!

1. Porsche Cayenne

Porsche Cayenne Turbo er kanskje ikke pen, men her får du mye krutt for pengene! Foto: Stein Inge Stølen
Porsche Cayenne Turbo er kanskje ikke pen, men her får du mye krutt for pengene! Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Meningene om utseendet er delte, men det er ingen tvil om at dette er noe av det råeste du kan kjøre med høy bakkeklaring. Vi har testet turbo-utgaven, som med sine 450 hestekrefter og 620 Newtonmeter tilbyr sportsbil-ytelser i en bilklasse som for noen år siden kunne sammenlignes med landbrukskjøretøy. Porsche forandret spillereglene med Cayenne. Prisene begynner på rundt 400 000 kroner. Vil du ha råskinnet med turbo må du legge til 100 000. Les hele testen her!

2. Range Rover Sport

Range Rover Sport Supercharged kan sies å være SUVenes svar på Jaguar XJR. Foto: Stein Inge Stølen
Range Rover Sport Supercharged kan sies å være SUVenes svar på Jaguar XJR. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Et av de klart mest autofile alternativene i segmentet, er Range Rovers toppmodell Sport. Fantastisk komfort kombinert med matchende rett-fram-ytelser er godt nytt for oss bensinsniffere. Feilfrie kan de likevel ikke sies å være. Men når det fungerer, er Sporten helt ypperlig. Velger du den kompressormatede bensinmotoren kan du kose deg med 0-100 godt nedpå sjutallet, og heller se andre veien mens du fyller bensin... Prisene ligger i samme område som Cayenne, nemlig rundt 400 000. Supercharged-utgaven er rimelig sjelden, men er tilgjengelig for rundt en halv million. Les om de typiske Range Rover-feilene i testen!

Unngå bruktbilfellene - les våre ti supertips!

3. BMW X5

BMW X5 har vært med oss lenge nok til å kunne tilby brukte eksemplarer i absolutt alle prisklasser. Foto: Autofil
BMW X5 har vært med oss lenge nok til å kunne tilby brukte eksemplarer i absolutt alle prisklasser. Foto: Autofil Vis mer

Det er få SUVer som har fått like høy stjerne hos entusiastene som BMW X5. Den har solgt vanvittig bra her til lands, noe som betyr at det florerer av brukte biler med alskens utstyr og motoriseringer. De tidligste utgavene er nå tilgjengelig for under 200 000 kroner... Her er det fullt mulig å gjøre et særdeles godt kjøp..! Les mer om brukt X5 her..!

4. Volvo XC90

Volvo XC90 har slitt med mye feil, men finner du et godt eksemplar kan du boltre deg med klassens beste komfort for hele familie. Foto: Autofil
Volvo XC90 har slitt med mye feil, men finner du et godt eksemplar kan du boltre deg med klassens beste komfort for hele familie. Foto: Autofil Vis mer

Hvis du er en av de som har vært ivrig på reprodusering, og kanskje har både to og tre unger å fø, vil plass og sikkerhet telle høyt når det kommer til kjøp av bil. Men det trenger slett ikke gå på kompromiss med luksusfølelsen. Volvo XC90 er det nærmeste du kommer et kupp i denne klassen, takket være et frynsete kvalitetsrykte og et velmettet marked (nesten 300 stykk på Finn.no!). Gjør god research og let etter problemfrie eksemplarer, så kan du kjøre trygt og staselig i mange år. Prisene starter under 200 000 kroner, men for en nyere og mer problemfri modell må du ut med rundt 300 000. Vi testet en 2006-modell, som er vesentlig bedre enn de tidligere utgavene...

Har du bare feriepengene å kjøpe bil for? Sjekk disse i stedet!

5. Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg er ikke et opplagt valg, men likevel kan det vise seg at du får mest for pengene her.  Foto: Autofil
Volkswagen Touareg er ikke et opplagt valg, men likevel kan det vise seg at du får mest for pengene her. Foto: Autofil Vis mer

Dette er bilen mange glemmer når de skal se på SUV. Hvorfor det, spør vi. Dette er en svært habil doning bygget på samme plattform som Porsche Cayenne og Audi Q7, med avansert firehjulstrekk og svært gode motorer. Hvis du finner et eksemplar med luftfjæring, kan du peise av gårde sikkert og fjellstøtt. Noen elektriske problemer finnes, men det er verken uvanlig hos andre Volkswagen-biler eller luksus-SUVer generelt. La deg ikke skremme! Ta heller en prøvetur, og se hvor mye du virkelig kan få for pengene... Et pent eksemplar med luftfjæring og det hele burde ikke koste deg stort mer enn 300 000 kroner. Testen finner du her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer