Høyttrykkspyler:

Tre ting du ikke visste du kunne bruke høytrykkspyleren til

... og slik går du frem!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trodde du at høytrykkspyleren din kun var forbeholdt bilvask, vanning og spyling av hagemøbler?

Da må du tro om igjen! Dersom du investerer i en god høytrykkspyler, med mulighet for mange tilleggsdeler, kan den faktisk brukes til langt mer. Og til praktiske ting det aldri hadde falt deg inn å bruke høytrykkspyleren til.

Har du for eksempel latt deg irritere av rusten i hagen år etter år, uten å vite hva du skal gjøre med problemet? Eller har takrennene nok en gang fylt seg opp etter en flere måneder lang vinter?

Problemene kan være løst under halvtimen, og det eneste du faktisk trenger er høytrykkspyleren din - og dette tilbehøret!

Her er tre ting du ikke visste du kunne bruke høytrykkspyleren til (se video med fremgangsmåte i toppen av artikkelen):

ALDRI MER RUST: Invester i et sandvaskesett og du vil aldri mer måtte se på rust i hagen. Foto: Content Aller Media
ALDRI MER RUST: Invester i et sandvaskesett og du vil aldri mer måtte se på rust i hagen. Foto: Content Aller Media Vis mer

1. Sandblåse rust

Har det begynt å ruste litt her og litt der i hagen? Glem å prøve å vaske det vekk for hånd. Ikke bare bruker du dobbelt så lang tid på å prøve å skrubbe og gni, resultatet vil heller aldri kunne bli det samme som når man spyler vekk rustet med en høytrykkspyler med sandvaskeutstyr.

Fremgangsmåte: Koble sandvaskesettet til høytrykkspistolen, og put oppsugsrøret ned i sanden. Undertrykket fra spyleren vil da føre sanden med seg i vaskeprosessen. Hvor fort den blir borte vil avhenge av hvor lenge rusten har stått.

Har du ikke investert i et sandvaskesett? Skaff det her!

RENE RENNER: Glem hageslangen, ønsker du å spare tid og få et ordentlig resultat bruker du et rørrengjøringssett neste gang du skal vaske takrennene. Foto: Content Aller Media
RENE RENNER: Glem hageslangen, ønsker du å spare tid og få et ordentlig resultat bruker du et rørrengjøringssett neste gang du skal vaske takrennene. Foto: Content Aller Media Vis mer

2. Rengjøre takrenner

Etter en lang vinter (eller kanskje til og med flere) samles det opp mye skitt i takrennene vi ikke legger merke til en gang, men som kan få konsekvenser dersom det ikke fjernes i tide.

Men alle som har prøvd å rense ut våte bladkladder med hageslangen vet at det både tar lang tid, er superkrevende og at resultatet blir langt fra godt. Med den rette høytrykkspyleren - som for eksempel Kärcher sin K 5 Premium, som kan kombineres med det rette utstyret sparer du deg selv og huset for mye slit.

Det eneste du trenger er en høytrykkspyler som kan kombineres med en takrennevasker!

Fremgangsmåte: Koble til takrennevaskeren og spyl oppover i nedfallsrøret helt til det ikke kommer mer skitt ut.

INGENTING ER FOR HØYT: Med en god Teleskoplanse fra Kärcher er ingenting for høyt til å bli vasket. Foto: Content Aller Media
INGENTING ER FOR HØYT: Med en god Teleskoplanse fra Kärcher er ingenting for høyt til å bli vasket. Foto: Content Aller Media Vis mer

3. Høy husvegg = Teleskoplanse

Og sist, men ikke minst: Har du en høy husvegg som har blitt grå i løpet av vinteren, eller tak og renner som har fått mose på seg, kan du benytte Teleskoplansen med for eksempel kort variolanse for riktig vinkel til å komme til i høyden. Du slipper å klatre opp i stige og jobber med føttene godt plantet på jorden.

Fremgangsmåte: Koble teleskoplansen til høytrykkspyleren og juster vinkelen på ut i fra hvor og hva du skal vaske.

LES OGSÅ:

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.