Vårrengjøring:

Den store vårrengjøringsguiden

Terasse, gjerde, fasade og hagemøbler; det eneste du trenger er en god høytrykkspyler! Vi guider deg steg for steg.

Vis mer
UTENDØRS RENGJØRING: Det er ikke bare innendørs at huset trenger en god gammeldags vårrengjøring. Uteområdene trenger det minst like mye! Video: Content Aller Media
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våren har endelig ankommet; solen skinner, termometrene viser rødt og det er endelig på tide å ta frem utemøblene!

Men før du gjør noe som helst, er tiden nok en gang inne for den store vårrengjøringen - for finnes det noe deiligere enn å kunne sette seg ut i solen å nyte varmen i rene omgivelser?

Det eneste du trenger for å sette i gang er en god høytrykkspyler som kan brukes til de fleste overflater som trenger et lite bad etter vinterens mange måneder. Med en Kärcher høytrykkspyler blir jobben lettere og mer effektiv takket være dens mange muligheter og tilleggsdeler. Usikker på hva den kan brukes til?

Her er listen over alle gjøremål du kan utføre med en Kärcher høytrykkspyler, og fremgangsmåten for å få de reneste overflatene:

FASADEVASK: Husk at fasaden har en rekke elementer som må vaskes i tillegg til veggene. Foto: Content Aller Media
FASADEVASK: Husk at fasaden har en rekke elementer som må vaskes i tillegg til veggene. Foto: Content Aller Media Vis mer

Fasade

Å vaske selve fasaden vil være noe av det første du gjør - for ja, og så den trenger en vask etter en lang vinter. For de fleste vil det å skulle vaske hele fasaden bli sett på som noe tungt og tidskrevende. Men det må det faktisk ikke være.

Med en god høytrykkspyler og de riktige tilleggene er fasaden vasket på 1-2-3. Gå for en av Kärcher sine K 5 Compact modeller - eller kanskje til og med en K7 dersom huset ditt er ekstra krevende - og du kan være sikker på at både selve fasaden, vinduer, lameller og utendørs persienner vil være så gode som nye, uten at du trenger å miste hele dagen i vasking.

Slik gjør du: Påfør husk nedenfra og opp, la virke. Bruk høytrykkspyleren til å skylle av såpen, ovenfra og ned, men pass på å justerer trykket. For høyt trykk kan føre til at vann blir liggende under fasadebordene og gi god grobunn for råte.

Terasse

Alle som har terrasse vet hvor vanskelig det er å få den ren med hageslangen. En høytrykksspyler, gjerne med terrassevasker, derimot har mye større rengjøringskraft, og gjør at du kan rengjøre terrassen både effektivt og sikkert.

En terrassevasker er et must for effektiv og skånsom rengjøring av terrasse enkelt og greit fordi den kan ta større flater grundigere og mer skånsomt uten vannsprut. For ikke å glemme at det faktisk er dobbelt så raskt som med vanlig høytrykkslanse/ strålerør. Går du for en terrassevasker med håndtak - som for eksempel Kärchers T-Racer terrassevaskere - er den også super å bruke på vertikale flater som for eksempel garasjeporten.

Slik gjør du: Legg på kjemi, og la den virke. Vask deretter med terrassevasker og skyll til slutt for å få vekk rester.

VEKK MED SKITT: Med det riktige trykket i høytrykkspyleren blir gjerdene dine - som har samlet til seg mer enn nok skitt i løpet av et år - rene og fine. Foto: Content Aller Media
VEKK MED SKITT: Med det riktige trykket i høytrykkspyleren blir gjerdene dine - som har samlet til seg mer enn nok skitt i løpet av et år - rene og fine. Foto: Content Aller Media Vis mer

Gjerde

Gjerder bør først og fremst vaskes med vaskemiddel som som fjerner skitt og smuss. Dersom du har malte tregjerder må du sørg for at du bruker et vaskemiddel som ikke skader malingen, men som samtidig fjerner skitt og svertesopp.

Bruk gjerne et munnstykke og Kärcher rengjøringsmiddel for tre. Vaskemiddelet inneholder pleiende komponenter som forebygger gjenvekst.

Slik gjør du: Legg på kjemi og la virke. Bruk deretter høytrykkspyleren, gjerne med munnstykke, til å skylle av såpen. Vær forsiktig med trykket, slik at du ikke skader malingen.

RENE RØR OG TAKRENNER: Det er lett å rense rør og takrenner, men det er faktisk ganske enkelt og ikke minst viktig. Foto: Content Aller Media
RENE RØR OG TAKRENNER: Det er lett å rense rør og takrenner, men det er faktisk ganske enkelt og ikke minst viktig. Foto: Content Aller Media Vis mer

Rør og takrenner

Fjorårets løv har sikkert klart å snike seg ned i takrenna eller i et rør utvendig i løpet av vinteren. Og ligger det der fremdeles - noe det sikkert gjør - og du ikke gjør noe med det, vil det om en liten stund tette takrennene dine.

Med en høytrykkspyler med et rørrengjøringssett er problemet løst. Investerer du i et renggjøringssett til takrenner og rør fra Kärcher er det lite du selv trenger å gjøre. Fire høytrykksdyser som spruter bakover, driver slangen fremover i røret og fjerner blokkeringen. En markeringsring på slangen indikerer kontinuerlig fremdriften inne i røret. Med andre ord trenger du nesten bare å stå å se på mens settet gjør jobben sin.

Hagemøbler

MØBELVASK: Gamle hagemøbler blir som nye etter at høytrykkspyleren har gjort jobben sin. Foto: Content Aller Media
MØBELVASK: Gamle hagemøbler blir som nye etter at høytrykkspyleren har gjort jobben sin. Foto: Content Aller Media Vis mer

Og sist, men ikke minst; når huset er vasket og omgivelsene er vasket står hagemøblene for tur før de er klare for vårens og sommerens grillfester.

For luftforurensning og værslitasje kan nemlig gi skjemmende skjolder og flekker på hagemøblene dine. Men også dette kan enkelt løses med en og samme høytrykksspyler som du har brukt på resten av huset.

Gå for Kärchers vaskebørste kombinert med et Kärcher rengjøringsmiddel ved sterk tilsmussing. Men pass på møblene tåler vaskemiddelet! Er du usikker, test på et lite synlig område før du smører inn hele møbelet. Avhengig av materialet kan du også bruke en Vario Power dyse med forskjellige trykkinnstillinger, som gjør det lettere å tilpasset trykket til materialet.

Slik gjør du: Legg på passende rengjøringsmiddel. Spyl deretter med munnstykke og passende trykk. Skyll av.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.