<b>HER FÅR DU BOT OM DU IKKE SPISER OPP:</b> Ved denne restauranten, Bøf og Vin i Hjørring i Danmark, får du bot om du ikke spiser opp maten din. Foto: Bøf og Vin, Hjørring
HER FÅR DU BOT OM DU IKKE SPISER OPP: Ved denne restauranten, Bøf og Vin i Hjørring i Danmark, får du bot om du ikke spiser opp maten din. Foto: Bøf og Vin, HjørringVis mer

Spis opp eller betal

Restauranteieren gir bot til de som ikke spiser opp maten sin.

Innehaver Chemin Lee ved restauranten Bøf og Vin i Hjørring i Danmark, har sett seg lei på at gjester forsyner seg med mer mat enn de egentlig orker - og så må maten kastes.

Til avisen NordJyske.dk sier Lee at han vil minne Danmark på at de ikke skal kaste mat.

Dersom du bestiller buffet hos Bøf og Vin og ikke spiser opp, blir du konfrontert med et gebyr.

Ifrølge NordJyske.dk, ilegges et miljøgebyr på 30 danske kroner, dersom man legger igjen mer enn 150 gram mat på tallerkenen.

Og ifølge den danske avisen virker det: Alle gjestene ved restauranten har spist opp etter at gebyret ble innført.

Din mening

Burde restaurantene gi en avgift til de som forsyner seg med mer enn de orker å spise? (Avsluttet)
Ja, det er en skam å kaste mat(72%) 1197
Nei, har man betalt så må man få ta så mye man vil - om man spiser det eller ikke(25%) 416
Ingen mening(3%) 52
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hva synes du? Burde restaurantene ilegge en avgift til de som forsyner seg med mer enn de orker å spise? Stem i avstemmingen til høyre.

– Har ikke vurdert det

Peppes Pizza har ofte tilbud om buffet i sine restauranter, og her kan det være mange som opplever at magen blir fortere mett enn øynene.

– Er det er stort problem at folk tar mer mat fra buffeten enn de spiser opp?

– Vi opplever det ikke som noe stort problem, men det er nok mange som forsyner seg med mer enn de orker å spise, sier Harald Barfod, markedsdirektør i Peppes Pizza, til DinSide.

– Kunne dette være aktuelt for dere?

– Vi har ikke vurdert å bøtelegge de som ikke spiser opp, sier Barfod videre.

Ifølge NordJyske.dk, har restauranteier Lee tatt med seg ideen fra hjemlandet Malaysia, hvor dette visstnok skal være vanlig. Avisen skriver at fenomenet kjennes også fra andre land i Asia, samt i Australia, Tyskland og USA.