Depardieu stakk av med seieren i SAS' rosévinkonkurranse. Dermed får du mulighet til å nyte rosévin for første gang om bord et SAS fly i sommer. Foto: Silje Ulveseth
Depardieu stakk av med seieren i SAS' rosévinkonkurranse. Dermed får du mulighet til å nyte rosévin for første gang om bord et SAS fly i sommer. Foto: Silje UlvesethVis mer

SAS serverer rosévin for første gang

Og vinens far er intet mindre enn skuespiller Gerard Depardieu.

Så langt har du måttet ta til takke med enten hvitvin eller rødvin når du reiser med SAS. Men 1. juli tilføyer SAS nok en vin til vinkartet, nemlig rosévin.

– Det er første gang SAS serverer rosévin i luften, sier Alexander Lund, som har ansvar for drikke og mat i SAS, til DinSide.

Les også: Flymat er best på bakken

Litt søtere enn vanlig

Smaksløkene endrer seg som kjent i luften, og den nye vinen skal være spesielt godt egnet for å nytes i luften. Du smaker blant annet salt og søtt mye dårligere om bord et fly enn på bakken.

Alexander Lund har ansvar for mat og drikke i SAS. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


Lund har selv testet vinen om bord i flyet og er sikker på at den vil smake godt i høyden.

– På grunn av lufttrykket, luftfuktighet og lyder vil smaken endre seg, derfor må vinen være litt søtere og sterkere på smak. Fruktsmaken vil også oppleves som mer intens, forklarer Lund.

For å finne den beste økologiske rosévinen lanserte SAS like godt en konkurranse, hvor 25 deltakere kjempet om å få sin vin servert i luften. Til slutt var det rosévinen til den franske filmskuespilleren Gerard Depardieu som gikk av med seieren.

– Kravet var at det måtte være kvalitet, og ikke bare økologisk for å være økologisk, sier Lund.

Se vinene her:

Skuespiller Gerard Depardieu er strålende fornøyd med sin nye rosévin. Foto: Silje Ulveseth
Dette er sprudlevinen til Depardieu. Foto: Silje Ulveseth
Og dette er den rosa champagnen. Foto: Silje Ulveseth
Depardieu og SAS-crewet i Stockholm. Foto: Silje Ulveseth


Les også: Her får du den beste flymaten

–En typisk klokken fem-vin

Den nye rosévinen heter «Cabernet d'Anjou» og er fra Depardieus vingård Chateau de Tigné.

SAS' ROSÉVIN: «Cabernet d'Anjou» fra Chateau de Tigné. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


– Dette er en typisk «klokken 17-vin», sier Depardieu om sin egen vin.

Han flyr mye i jobben sin, og liker å bli servert mat og drikke som oser av god kvalitet.

– Denne vinen er en opplevelse i seg selv; du har noe å dele med noen, noe å snakke om. Den er også en fin gave, forklarer skuespilleren tankefullt.

Depardieu beskriver seg selv som en livsnyter, og vil helst ikke bli assosiert som "a flying winemaker". Men det er tydelig at han synes det er stor stas å få vinen sin om bord i SAS' fly.

– SAS er et viktig selskap som knytter oss til ulike deler av verden, påpeker han.

SAS har kjøpt inn 6.000 flasker av den søte rosévinen, som vil være mulig å få kjøpt om bord på de fleste flyrutene.