... og vi fortsetter med piss og brystmelk

Det er nesten ikke grenser for hva mennesker velger å anse som passende å spise. Noe er forståelig om enn merkelig, andre varianter er kun bisarre.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Baalut: Du må til Filippinene for å smake delikatessen Baalut. Den består av et befruktet ande- eller hønseegg som enten graves ned i bakken for noen ukers tid før konsum, eller som fortæres bløtkokt. Egg med bein …

Brystmelk: I en kinesisk provins skal du visstnok få servert matretter kokt i brystmelk. Ja, brystmelk fra kvinner.

Leire: I deler av Afrika spiser enkelte stammer en spesiell leire som inneholder godt med mineraler. Multimineral-tablett på urinnvånervis.

Trenger du å bli beroliget? I India kan du prøve kupiss. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer


Menudo: I Mexico er en av kurene mot hangover å spise en suppe kokt på kuinnvoller. I andre land lages tradisjonelle retter basert på kuinnvoller og innsiden av kumager.

Selluffepai: En munnfull å lese også. I Canada kan man etter newfoundlandsk tradisjon få servert pai med fyll av selens luffer.

Blod: Mens masaiene får både væske og næring ved å tappe blod fra halsen på krøtter, drikker thaiene slangeblod fra kongekobraer. En kostbar cocktail som drikkes både for helsens og seksuallivets skyld.

Urin: Kvegurin serveres som beroligende middel i India.

Vanninnsekter: Store, svarte biller som ligner forvokste kakerlakker brukes i matlagingen i Thailand.

  • Spist noe rart? Dårlig i magen? Se om det finnes hjelp mot turistdiareen.
  • Tilbake til innledningen