Norsk gourmetmat på sitt beste langs Matvegen. Foto: De historiske
Norsk gourmetmat på sitt beste langs Matvegen. Foto: De historiskeVis mer

Norske Matvegen åpnet

Matvegen tar deg forbi noen av Norges beste restauranter.

I går ble den nye Matvegen lansert av De historiske, medlemsorganisasjonen for Norges mest særegne hoteller og spisesteder.

Matvegen går som en rundtur mellom Oslo og Bergen, gjennom Gudbrandsdalen og innom Lom og til Bergen, og fra Bergen via Geilo og til Oslo.

Disse 13 restaurantene er med:

Staatholdergården
Ekebergrestauranten
Frognerseteren
Værtshuset Bærums Verk
Fossheim Turisthotell
Walaker Hotell
Kviknes Hotell
Fløien Folkerestaurant
Bryggen Tracteursted
Solstrand Hotel & Bad
Utne Hotel
Fleichers Hotel
Dr. Holms Hotel

Restaurantene som er plukket ut, har oppfylt kriterene som sier at de alltid skal ha en husets meny basert på lokale råvarer, med noen retter som forteller om geografisk tilhørighet. Menyen skal speile sesongen, den skal bli formidlet muntlig av en engasjert stab, vinlisten skal stemme med menyen, og et utvalg akevitter skal anbefales til de forskjellige rettene.

Matvegen-prosjektet er et samarbeid mellom De historiske og Innovasjon Norge. Målet er å lage flere ruter. Neste rute som vil bli lansert, vil gå fra nord til sør.

Mer info: Matvegen