Norsk mat til gull - se bildene

Det norske kokkelandslaget vant den harde konkurransen i American Culinary Classics i Chicago i natt.

Kokkelandslaget seiret med sin treretters varmmat meny, i hard konkurranse med landslag fra elleve andre nasjoner.

Det er andre gang det norske kokkelandslaget går til topps med varm mat menyen i en internasjonal konkurranse.

Seks kokker fra det norske landslaget hadde seks timer på seg til å tilberede en tre retters meny til 80 gjester. Kokkene fokuserte på smak, estetikk og matopplevelse.

Gullmenyen

Kokkelandslaget i sving i Chicago. Foto: Tom Haga Vis mer

Til forrett fikk gjestene lettrøkt kveite med
løyrom eggekrem, kongekrabbe, avokadokrem, kongekrabbesalat, dillolje og skalldyrsaus.

Hovedrettene var stekt kalvefilet med morkler, vårgrønnsaker, potetterrine og sherrysaus.

Hvit sjokolade og limekrem servert med mandelterte, jordbær og mango i sukkerrør med jordbærskum og youghurtis utgjorde desserten.

- Det var få timer til rådighet og mange arbeidsoppgaver for å få til et topp resultat, men laget fungerte som et helsveiset team, sier lagleder Sven Erik Renaa i en pressemelding.

På topp igjen

Seieren i konkurransen i Chicago er den andre i rekken av internasjonale konkurranser som dette kokkelandslaget har deltatt i. I fjor høst gjorde landslaget rent bord i Culinary World Cup i Luxemburg. Da tok laget gull i både varm mat og i kald mat. I Chicago er konkurransen i grenen kald mat satt til tirsdag 22. mai. Det blir spennende å se om laget kan gjenta suksessen.

>>BILDER av vinnermenyen