Christopher Haugen er bartender i isbaren. Han skal oppholde seg her inne i 45 minutter av gangen. Blir han ikke kald?- Nei, det går bra, for jeg har en fleecedress under denne kjeledressen, sier han. Foto: Per Ervland
Christopher Haugen er bartender i isbaren. Han skal oppholde seg her inne i 45 minutter av gangen. Blir han ikke kald?- Nei, det går bra, for jeg har en fleecedress under denne kjeledressen, sier han. Foto: Per ErvlandVis mer

Nå åpner ICEBAR i Oslo

En ganske cool opplevelse.

Det er november, og rundt null grader i Oslo. Hva er ikke mer naturlig da enn å svinge innom en bar som holder -5 grader, og ta seg en drink servert i isglass?

DinSide måtte selvsagt besøke den splitter nye Icebar, som åpner i Oslo torsdag 12. november. Vi fikk komme og se baren noen dager før kjendisene stiller opp for å kaste glans, og selv om arbeidene fortsatt pågikk både inne i loungen og utenfor, var selve isrommet helt ferdig og klart for å testes.

Først var det på med en isolerende kappe for at vi skulle holde varmen der inne i kulda, og så ble vi invitert inn sammen med blant andre Arne Bergh, mannen som står bak isdesignet, Agneta Lund, sjefen for ICEBAR by ICEHOTEL, Thon-direktør Morten Thorvaldsen, og isbarsjef Joachim Langebrekke.

DinSide har også besøkt ICEBAR i København. Se bilder her.

Satser på 80.000 gjester

Det er nemlig Thon som gjennom Hotel Bristol skal drive baren. Håpet er at den skal få like stor suksess som søsterbarene i Stockholm og København.

- Vi håper på rundt 80.000 besøkende i løpet av 2010, sier Langebrekke.

Isblokkene ble levert fra Jukkasjärvi i Nord-Sverige, der ICEHOTEL holder til, i oktober. Her ser vi fryserommet som skal romme isbaren. Foto: Per Ervland
Nå er baren klar til åpning. I garderoben venter varmeisolerende kapper på bargjestene som skal inn i kulda. Foto: Per Ervland
Agneta Lund, sjefen for ICEBAR by ICEHOTEL har et kjølig arbeidsmiljø, men hun brenner for jobben... Foto: Per Ervland
Slå deg ned på en av barkrakkene. Det er Arne Bergh og Jan Haglöf som står bak designen. Foto: Per Ervland
"Purity with a twist" er konseptet, derav de vridde formene på isen. Foto: Per Ervland
Isen byr på morsomme opplevelser. Den er overraskende klar, men noen steder ser du små luftbobler inni isen. Det har gått med 60 tonn is for å lage alt interiøret. Foto: Per Ervland
Det gjelder å ha litt skinke å sitte på skal du benke deg til på denne stolen. Foto: Per Ervland
Isen hentes fra Torneelven, som faktisk opprinnelig kommer fra Norge. Den hentes opp i mars, når den er blitt omtrent én meter tykk, etter flere måneder med stive kuldegrader og null sol. Foto: Per Ervland
Iskalde sjokoladekyss produsert av kokkene på Hotel Bristol. Foto: Per Ervland
En drink hører med i pakken du velger når du skal inn i isbaren. Vi prøvde en alkoholfri sløret bondepike, og den var ikke dum. Den hadde sikkert varmet mer med litt vodka oppi. Foto: Per Ervland
- Jeg tar en "in the rocks", takk. Det er jo det det må hete når selve glasset er av is? Foto: Per Ervland
Se, så klar er isen inne i isbaren. Stine Honningsvåg er godt fornøyd med sin nye arbeidsplass. Foto: Per Ervland
Christopher Haugen er bartender i isbaren. Han skal oppholde seg her inne i 45 minutter av gangen. Blir han ikke kald?- Nei, det går bra, for jeg har en fleecedress under denne kjeledressen, sier han. Foto: Per Ervland
Journalisten må også prøve isburet. Vi motsto fristelsen til å prøve å slikke på isen for å se om tunga satt fast. Foto: Per Ervland
ICEBAR har også en longedel med normal innetemperatur, og en liten konseptbutikk der du kan kjøpe ting og tang med is og vinter som tema. Et reinskinnn, kanskje? Foto: Per Ervland



Det vil ikke bli 80.000 frysepinner i hvert fall. Men når sant skal sies er det ikke så kaldt å stå her inne. Litt kald på tærne blir man fort etterhvert, men siden makstid inne i selve isbaren er 45 minutter, er dette en opplevelse de fleste vil tåle godt.

For 160 kroner får du 45 minutters tilgang til isbaren, og en drink servert i et solid isglass. Ingen fare for at drinken blir lunken, altså. Problemet er faktisk å holde et godt nok tak i glasset, for varmen fra hendene smelter det, så det lett sklir ut av grepet. Best å bruke hansker.

Du kan godt utvide opplevelsen med andre "ispakker", for eksempel kan du småspise på lekre tapasbiter laget av kokkene på Bristol Hotel, og basert på norske råvarer som laks, elg og reinsdyr. Godt og eksotisk, selv for oss nordmenn.

Agneta Lund forteller litt om eventyrhistorien til Jukkasjärvi i Nord-Sverige, der det første ishotellet til Icebar dukket opp i 1990. Konseptet ICEBAR eies av ICEHOTEL, og den nye isbaren i Oslo er den største. Totalt er lokalet rundt 500 kvm, mens selve isbaren er litt over 100 kvm. De resterende 400 kvm består av loungebar (med normal temperatur), en konseptbutikk, garderobe og toaletter.

Fakta om ICEBAR

- Åpner torsdag 12/11 (kun for spesielt inviterte)
- Vil være åpen hver dag fra 14 til midnatt (loungen har lengre åpningstid)
- Enkleste isbarpakke koster 160 kroner og inkluderer et 45 minutters opphold + en drink
- Du kan godt komme innom uten forhåndsbestilling, men hvis dere er en gjeng, bør dere bestille
- På nett: ICEBAR Oslo

Les mer om ICEHOTEL.