Mat, stil og smak

NAM-NAM: Deilig mat i frekk innpakning. Barcelona slår opp dørene til nytt stormarked.

Et liten chorizo og et stykke modnet manchego-ost. Spansk champagne, østers, bacalao, sjokolade og jordbær. Spanjolene er glade i sin mat og mang en flamenco handler om nettop det å spise sin kake og om å drikke sin vin. Og selv om Barcelona ligger utenom det tradisjonelle flamenco-beltet, så kan katalanerne alt om mat. Nå har Barcelona kombinert denne kunnskapen med arkitektur: Det splitter nye Santa Caterina-markedet i Ciutat Vella.

I Barcelona reises det jevnlig opp nye spektakulære byggverk. Her er Mercat de Santa Caterina.

Foto: Institut Municipal de
Mercats de Barcelona

Foto: Mercat Muncipals BCN Vis mer


Markedet er 4.200 kvadratmeter stort og spekket med spanske lekkerier. Det er arkitektene Enric Miralles og Toni Comella som står bak det fantastiske byggverket som i den spanske pressen sammenlignes med Guggenheim-museet i Bilbao. Og som om ikke det var nok: På The Museum of Modern Art i New York vises markedet frem i en utstilling som heter New Architecture in Spain som avsluttes den 1. mai i år.

Ekstern lenke:
Mercat Santa Caterina

RELATERTE ARTIKLER:

Nam-nam

Vis mer


BILDESPESIAL: Sjokolade, hummer, champis og jordbær. Bli med til markedet hvor maten er så fersk at den spreller på tungen.

Les mer

Reis, kok og smak

Foto: Inga Holst Vis mer


NYTT: Paella, gazpacho, tortilla og creme catalana? Lær deg å lage middelhavsmat på Spania-ferien. Mmmm...

Les mer

På en snurr i ferien

Foto: Silverman/Getty Images/All Over Press Vis mer


VIN: Lukt, smak, drikk og nyt. Et nytt selskap tar deg med på tur i spanske bodegaer.

Les mer

For en neve euro

Vis mer


SHOPPING: Truser med fransk åpning, antikviteter og flørt. Bli med på rundtur på de fineste markedene i Barcelona.

Les mer

Hedonistenes hemmelige adresser

Foto: Inga HOlst Vis mer


BARCELONA: Pommes frites på Ramblas? Glem det! Her er hedonistenes beste adresser til god mat, shopping, forlystelser og lykke.

Les mer

Skinke, skinke

Vis mer


BOK: Glad i chorizo, sherry og carpaccio. Ta grunnkurs i spansk mat.

Les mer