Luksusmat til luksuspris

Toppen av Norge og toppen av verden. Dette må du betale for luksusmat på de beste restaurantene.

Vi sier det like godt først som sist: Dette er ingen restaurantguide eller restaurantanmeldelse. Når vi har laget denne prisoversikten, har vi tatt utgangspunkt i noen av restaurantene i vårt langstrakte land som har fått spesielle utmerkelser i renommerte restaurantguider på en eller annen måte. Noen nevnt - mange glemt!

Klikk her for å se hva du må betale for å spise på verdens dyreste restauranter

Engø Gård

Engø Gård på Tjøme er merket som en "Relais Gourmand"-restaurant i kjeden Relais & Chateaux - en samling mer eksklusive restauranter og hoteller over hele verden. Dette er også et hotell - eller et 'country inn', som det beskrives i guiden.

Vær oppmerksom på at stedet holder stengt fra 17. desember til 3. januar, og i påsken.

Priser: Menyer fra 660 til 1.050 kroner. "Det store julegildet" koster 1.195 kroner per person eksklusive drikke, "det lille julegildet" koster 1.050 kroner eksklusive drikke.
Hvor: Gml. Engøvei 25, Tjøme.
På nett: engo.no

Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer


Bagatelle

Velkjent i alle fall på navnet, om ikke av egenerfaring, hos de fleste med matinteresse. Dette er den eneste norske restauranten med to stjerner i Michelinguiden, og er også en "Relais-Gourmand"-restaurant i Relais & Chateaux, og dessuten eneste norske representant i Les Grande Tables du Monde.

Priser: Grand meny koster 1.350 kroner, seks retter fra grand meny koster 1.150 kroner og tre retter koster 750 kroner.
Hvor: Bygdøy allé 3, Oslo.
På nett: bagatelle.no

Se vår bildespesial fra Bagatelle

Spisestedet Feinschmecker


Frognerrestauranten ligger litt gjemt, og ser ganske unnselig ut, men bak blokkfasaden skjuler det seg altså en gourmetrestaurant med én michelinstjerne. Stedet åpnet dørene i 1990.

Se vår bildespesial fra Feinschmecker

Priser: 4-retters julemeny koster 795 kroner, 7-retters julemeny koster 995 kroner.
Hvor: Balchensgate 5, Oslo
På nett: feinschmecker.no

Statholdergaarden

Bent Stiansens stjernerestaurant i Oslo sentrum, ligger i en fredet murbygning fra 1640. Her kan du spise under stukkaturer og erværdige lysekroner, mellom de samme veggene hvor Ulrik Fredrik Gyldenløve og Tordenskiold har bodd. Restauranten har én michelinstjerne.

Se vår bildespesial fra Statholdergaarden

Priser: 4-retters meny koster 865 kroner, 5-retters meny koster 925 kroner og 6-retters meny koster 995 kroner.
Hvor: Rådhusgaten 11, Oslo.
På nett: statholdergaarden.no

Le Canard

Beliggende i en ærverdig villa på beste vestkant i Oslo, har denne restauranten én michelinstjerne. Sin første stjerne i den velrennomerte guiden fikk denne villarestauranten i 1994. Her er det flere rom og stuer å velge i, og uteservering på terrassen om sommeren.

Se vår bildespesial fra Le Canard

Priser: 3-retters meny koster 695 kroner, 4-retters 750 kroner, 5-retters 850 kroner, osv.. til 8-retters meny koster 1.150 kroner.
Hvor: President Harbitz gate 4, Oslo.
På nett: lecanard.no

Klikk her for å se hva du må betale for å spise på verdens dyreste restauranter