I Frankrike har de for eksempel Chocolaterie, som er rene sjokoladebutikker, og konditorier hvor det bugner av lekre franske fristelser. Hva hadde vi gjort uten croissanter, crêpes og franske makroner? Her ser du bokomslaget til Pastry Paris. Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum
I Frankrike har de for eksempel Chocolaterie, som er rene sjokoladebutikker, og konditorier hvor det bugner av lekre franske fristelser. Hva hadde vi gjort uten croissanter, crêpes og franske makroner? Her ser du bokomslaget til Pastry Paris. Foto: The Little Bookroom/Susan HochbaumVis mer

I Paris ligner alt på kake?

Det synes i hvert fall forfatteren Susan Hochbaum.

Det er få som tar dessert like seriøst som franskmennene. En middag uten dessert, blir liksom ikke sett på som et ordentlig måltid.

At Paris er en fantastisk by med mange severdigheter, er det ingen tvil om. Men ligner ikke egentlig alt på kaker? Det mener i hvert fall forfatteren Susan Hochbaum.

Denne måneden gir hun ut boken «Pastry Paris: In Paris Everything Looks Like Dessert», hvor hun demonstrerer med bilder hvordan kjente bygg og attraksjoner ligner på desserter. Boken er også utgitt i Norge.

Mye tyder på at Hochbaum har rett. Paris er både «eyecandy», søtt og klissete romantisk.

I Frankrike har de for eksempel Chocolaterie, som er rene sjokoladebutikker, og konditorier hvor det bugner av lekre franske fristelser. Hva hadde vi gjort uten croissanter, crêpes og franske makroner? Her ser du bokomslaget til Pastry Paris. Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum
Palmier-kaken og buskkunsten ved Parlerre Garden, Musée Carnavalet, ligner veldig på hverandre. Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum
Var det kaken Éclair som Metropolitan-skiltet ble inspirert av? Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum
Balvaux Mouches minner veldig om tarte au Citron Meringuée. Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum
Passion Fruit Tarte = Moulin Rouge. Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum
Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum

Se bilder fra boken her:

Slik fikk hun idéen

Hochbaum jobber også som grafisk designer og fotograf, men kakene som er avbildet har hun ikke laget selv.

«Det er vanskelig å ikke elske en by som har konditorier på nesten hvert eneste hjørne, hvor kaker selges dagen lang til mennesker som aldri blir tjukke. Jeg kom til Paris da jeg var midt i livet, skilt og nyforelsket (...) Plutselig fant jeg min muse i smør, krem, fløte og sukker, formet til søte skulpturer, som kan konkurrere med de skulpturene som finnes i byens museer. Jeg ser bakverk over alt, og ikke bare i selve bakverkene (...) I Paris ser alt ut som dessert,» slik introduserer Hochbaum boken sin.

Les også: Morsom bok om turistfellene i Sverige