Skiekspert Lars Bull sjekker ut vinmenyen til det franske skistedet.
Skiekspert Lars Bull sjekker ut vinmenyen til det franske skistedet. Vis mer

Her får du vin til 12.000 euro

Sjekk skistedene du faktisk får god lunsj.

Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det. Det er likevel en kjent sak at mat på skianlegg ikke pleier å være top-notch.

Svært ofte er det slappe burgere som er tendensen, men det finnes faktisk skisteder som tilbyr gastronomiske opplevelser.

Courchevel i Frankrike er en av disse skistedene. Her kan du faktisk få servert vin i bakken til 12.000 euro, noe som tilsvarer cirka 95.200 norske kroner.

Heldigvis har de også rimelige alternativer på menyen også. I tillegg til vin, kan du for eksempel nyte forrett og hovedrett bestående av salat med smeltet geitost og potetpannekaker med kantareller og kamskjell.

Her får du den beste flymaten

Best på Hemsedal

Du trenger ikke dra på skiferie i utlandet for å få en god lunsjopplevelse i bakken. Både på Skarsnuten og på Skistua i Hemsedal kan du få et måltid som er vel verdt pengene.

Skarsnuten har blant annet sushi-buffet, grillkonsept og serverer burgere som er laget fra bunnen av. På skistua har de à la carte-meny, men selv om det høres fancy ut, så kan du komme kledd akkurat som du vil. Stedet har nemlig ingen kleskode.

Få flere mattips her!

Se de forrige episodene av Skiguiden her:

Skiguiden del 12: Denne ferien kan koste deg dyrt

Skiguiden del 11: Takker danskene for Trysil

Skiguiden del 10: I denne skibakken må du vise passet

Skiguiden del 9: Her er det mye nakenhet

Skiguiden del 8: Se det beste fra Sölden

Skiguiden del 7: Helikopter + ski = sant

Skiguiden del 6: Siste trend innen vinterutstyr

Skiguiden del 5: Gutta som er kongene i bakken

Skiguiden del 4: Bli med til Verbier

Skiguiden del 3: Puddereventyr i Canada

Skiguiden del 2: I Bulgaria blir skiferien billig

Skiguiden del 1: Full fart i bakkene