Den klassike greke salaten med feta smaker alltid godt, spesielt i Hellas.
Den klassike greke salaten med feta smaker alltid godt, spesielt i Hellas.Vis mer

Hellas - olje på flesk


Jada Fedon, det er sunt. Årevis med undersøkelser viser at kreterne rammes av færre livsstilssykdommer og i gjennomsnitt lever et mye lengre liv enn den gjengse europeer. Grekere putter gjerne olivenolje på olivenolje, og nasjonen regnes for å ha den sunnest varianten i hele verden. Balsam for kroppen kaller de lokale den.

Det greske kjøkkenet er også ganske enkelt, men til tider smakfullt. Det brukes store mengder fisk, friske grønnsaker, ville urter og andre økologiske ingredienser. Frokost er en sørgelig affære, med brødskalker og marmelade. Står du opp etter klokken åtte, er den over. Lunsj varer fra to til fem og er dagens største måltid. Middag serveres sent og varer gjerne til langt ut i natten. Ikke kom tidlig til en restaurant, det regnes som lite fashion. Noen restauranter, særlig de ute på landet, har ingen skriftlig meny. Du får den muntlig, men pass deg for å si ja til for mye, porsjonene er som regel store. Stikk innom en pisistaria, et grillsted, og smak på lammekjøttet. Gyros er en slager som setter tungen i vann og består av kjøttbiter i et pitabrød.

Tilbake til hovedartikkelen og landsmeny...