Fluer i suppen?

Så du trodde flue i suppen var skikkelig krise? Feil! Se hva som kan skje deg, om du ikke behandler kelneren som folk.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke godt å vite hva du kan bli utsatt for om du ikke behandler servitøren skikkelig. Et nettsted i USA er ene og alene viet til servitørenes gruelige historier fra sin hverdag, og her levnes ingen nåde til grådige, uhøflige og uvitende kunder. Er fluer i suppen din verste frykt? Ikke etter å ha lest dette:

Herlig hevn

Redd for fluer i suppen? Det er ikke det verste du kan bli utsatt for. Vis mer

- Forrige måned kom en gjeng inn fem minutter før vi stengte, selv om de visste åpningstidene. De bestilte, og tok seg god tid, uten å la seg merke med at jeg dermed ikke kunne avslutte dagen og gå hjem. Jeg serverte den bestilte pastaen, og kunden spurte om jeg kunne få kjøkkenet til ha på mer saus. (Selvsagt ikke mulig, siden kjøkkenfolket allerede var ferdige for en halv time siden.) Jada, sa jeg og gikk inn dit vi oppbevarer sausen, øste på ekstra saus med bare hendene, og gikk tilbake til kunden med maten. Ganske uskyldig, men det var det beste jeg kunne prestere uten å ødelegge nattesøvnen.

Denne historien kommer fra Monica i Atlanta, og er av de snilleste som viser hva du som restaurantgjest kan frykte fra de tjenende ånder, om du er av det hensynsløse, ubehagelige eller uvitende slaget.

  • Kelnernes snikende hevn
  • Løsningen

    Så hvordan unngå den tvilsomme æren å bli behandlet slik og deretter presentert denne måten etter ublide møter med servitørstanden? Jo, de hardtarbeidende kvinner og menn i bransjen har sine tips. Lær hvordan du viser når du er klar til å bestille, klar til å betale og hvordan du får det som du vil på restaurant.

  • Slik blir du kelnerens drømmekunde.
  • Alle historiene er redigert og oversatt fra det amerikanske nettstedet Stained Apron (som kan oversettes med Flekkete forkle), og bør leses med det i mente. De amerikanske og britiske bar- og restaurantmarkedene kan ikke sammenlignes med det norske. De ansatte er enda lavere lønnet enn norske ansatte, og baserer mye av sin inntekt på driks, og i USA regnes rundt 10-15 prosent driks som helt normalt. Derfor er det ingen bombe at driks og mangel på sådan er i fokus i mange av disse historiene.

    Mer bisarr reisemoro

  • Griser i dekkene? Slik tabber vi oss ut i utlandet.

  • I always rape after dinner ... Flere språktabber.

  • Geniale aprilspøker

  • Brukne kanintenner og andre sjenerende hendelser på fly
  • Ut på tur?

    Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.