Fem hete matråd

Riktig kosthold kan hjelpe magen i godt feriehumør.

Kok det, skrell det eller glem det, heter en huskeregel. Her er gode mattips for reisen.

Alt som ikke kan skrelles ... Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

  1. Kald og lunken mat, for eksempel fra gatekjøkken, bør du unngå. Dette er perfekt grobunn for plagsomme bakterier.

  2. Dropp skalldyr, rå fisk og rått kjøtt. Sørg for at maten er gjennomstekt og varm.

  3. Springvann er ikke like rent og sunt overalt. Mat vasket i springvann, isbiter i drinkene, vannflasker som ikke er forseglet - det står du over i risikolandene.

  4. Produkter av upasteurisert melk er bakteriebomber du bør sky som pesten. Det gjelder også iskrem, sauser og desserter som står fremme i varmen.

  5. Vær forsiktig med rå grønnsaker og frukt som ikke kan skrelles.
Det bør ikke være nødvendig å si, men vi gjør det likevel: Det er viktig å vaske seg godt etter toalettbesøk, og før måltider. Pass spesielt på barna.