Dette koster høstjakta

Norges Jeger- og Fiskerforening opererer med at kiloprisen på kjøtt slaktet for egen hånd ligger på 65 - 75 kroner. Da er ikke verken utstyr og avgifter inkludert. Samtidig opplyser foreningen at nordmenn bruker en milliard kroner på jaktrelaterte produkter, og da blir kjøttprisen høyere.- Jakt handler vel så mye om opplevelse og tradisjon, sier Espen Farstad i Norges Jeger og Fiskerforening til DinSide.

Dette koster kjøttet
ProduktPris (NOK)Annet
Jegeravgift240/300Forutsetter bestått jegerprøve. For storvilt kommer 60 kroner.
JegerprøveFra 1.000 til 4.500 En rekke organisasjoner og bedrifter tilbyr jegerprøver.
JaktterrengFra 110 for en dags småviltjakt og opp til flere titalls tusener.Stor variasjon i utvalg. Forskjellige betingelser gjelder. Beregnet kilopris på kjøtt kommer på cirka 56 - 75 kroner. I tillegg kommer kost, losji osv.
Rifle6.000 - 15.000I tillegg kommer kikkertkikte, ammunisjon og annet ekstrautstyr. Prisene er hentet inn hos Willy Røgerberg AS i Oslo.
Hagle6.000 - 15.000I tillegg kommer ammunisjon og ekstrautstyr. Prisen kommer fra Willy Røgeberg AS i Oslo.
Våpentillatelse670Politiet behandler søknaden. Forutsetter bestått jegerprøve og/eller medlemskap i sportsskyterklubb.
BekledningFra 2.000-10.000Det stilles ingen formelle krav til bekledning. Prisene er hentet inn hos Villmarkshuset i Oslo.
Elg/reinsdyrkjøttFra 55 til 269 per kiloPriser hentet inn hos flere fisk- og viltforretninger over hele landet.
Rype169 per stk.Prisen kommer fra Flyvefisken AS i Oslo
Prisene er samlet inn medio september, 2002. Vi tar forbehold om endringer.
[Ugjyldig objekt (NAV)]