De dansende knivers hjem

Et besøk på en teppanyakirestauranten Benihana byr også på en restaurantopplevelse litt utenom det vanlige. Også her står matlagingen i fokus. Gjestene sitter rundt det karakteristiske teppan-bordet: et bord med innebygget grillplate.

På Benihana får du en egen kokk som kutter, kaster og griller maten på bordet ditt. Vis mer


En viktig del av teppanyaki-måltidet å se kokken tilberede maten - og her kan vi virkelig snakke om kokkekunst. I rekordfart, og med imponerende eleganse og kontroll, kuttes og grilles grønnsaker, kjøtt eller fisk. Knivene flyr høyt, men lander alltid trygt der de skal - i kokkens hånd.

Benihana er ikke av de aller billigste London-restaurantene, men heller ikke av de dyreste. For en middags-meny betaler du fra 200 kroner, men da får du til gjengjeld minst fem retter. Du kan også plukke fra à la carte menyen - som blant annet har få, men spennende sushibiter - men dette viser seg ofte å bli ganske dyrt.

Benihana ligger i 37 Sackford Street (Piccadilly Circus tube) og det lønner seg å bestille bord i forveien om du vil sitte på orkesterplass rundt grillen. Tlf: +44 (0)20 7494 2525.

Ekstern lenke:
www.benihana.co.uk