Budsjettgourmét: Paris

Frankrike er kjent for sitt kjøkken, og da er selvsagt hovedstaden Paris en glimrende by for deg som liker en storbyferie med gode matopplevelser. Det kryr av bistros, brasserier og restauranter i Paris. Vi har plukket ut disse to:

Ambassade d'Auvergne

Foto: Ambassade d'Auvergne Foto: Ambassade d'Auvergne Vis mer





Denne restauranten serverer, som navnet forteller, mat fra Auvergneregionen. Det betyr retter som biffterrine med vårløk, kremet aspargessuppe med urter og lammestuing med gulrøtter og turnips.


Interiøret er rustikt og typisk for Auvergne. Vinlista domineres selvsagt av viner fra regionen. Michelinguiden karakteriserer Ambassade d'Auvergne som "ekte ambassadører for en provins rik på smaker og tradisjoner", og mener restauranten er "komfortabel" og at den serverer vellaget mat til moderate priser.

Prisnivå: 15-22 euro (120-170 kroner) for hovedretten
Adresse: 22 rue du Grenier St-Lazare, Rambuteau
Kontakt: +33 (0) 1 42 72 31 [email protected]
På nett: Ambassade d'Auvergne

Foto: La Rôtisserie d'en Face Foto: La Rôtisserie d'en Face Vis mer


La Rôtisserie d'en Face

Den kjente kokken Jaques Cagna har åpnet dette rotisseriet tvers over gaten for den mer kjente restauranten som bærer hans navn. Her serveres retter som rød tunfisk og laksetartar med frisk ingefær, helgrillet frittgående kylling med tradisjonell potetmos, og iskremkake med karamell og valnøtt.

Interiøret er rustikt, og stemningen er avslappet. Michelinguiden karakt-
eriserer Rôtisserie d'en Face som en "ganske komfortabel restaurant".

Prisnivå: 22 euro (175 kroner) for hovedretten
Adresse: 2 rue Christine, ved Odéon
Kontakt: +33 (0) 1 43 26 40 98
På nett: Rôtisserie d'en Face

>> Se oversikten over Michelinguidens parisrestauranter

>> Budsjettgourmét: København
>> Budsjettgourmét: Stockholm
>> Budsjettgourmét: London
>> Budsjettgourmét: Praha

Se også listen over:

>> Verdens 50 beste restauranter 2006