Billigst til grensebyene

Slik får du gjort unna julehandelen for en slikk og ingenting.

Førjulstiden er høytid for grensehandel, og bussene står i kø for å kjøre deg over kjølen. Er du lur lar du bilen stå, prisene er nemlig så lave at du sparer på å la noen kjøre deg fram og tilbake. Her er de beste tilbudene.

Säfflebussen

Arne Olsen kjører Säfflebussen mellom Oslo og Stockholm fem dager i uka. Selv har han bosatt seg i Sverige. Vis mer

Säfflebussen har to avganger fra Oslo daglig, samt en ekstra avgang på torsdag og søndag kveld. Bussen går fra Oslo til Stockholm, men de handleivrige hopper av i Årjäng. Ankomst 09:50, retur til Oslo går klokken 12:50 og er framme 15:00. Pris tur-retur kr 100 per person. Alternativt har Säfflebussen seks daglige avganger fra Oslo til Uddevalla. Bussen stopper her på Torp Köpcentrum og koster kr 170 tur-retur. Reisetid cirka to og en halv time hver vei. For å være garantert å få plass, bør du bestille reisen noen dager i forveien. For rutetider og mer informasjon kan du sjekke Säfflebussens nettside.

Finn Carlsen Turistbusser

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Finn Carlsen Turistbusser har en daglig avgang fra Oslo til Strømstad. Turen går via Sandefjord, og inkluderer enveis billett på fergen til Strømstad (returen går med buss). Avreise er 07:30 med hjemkomst rundt klokken 17:00. Pris tur-retur er kr 125. Hver tirsdag og torsdag kjøres det også buss fra Oslo til Årjäng. Avreise klokken 10:00 med hjemkomst 17:00. Pris tur-retur kr 100. For å være garantert plass bør reisen bestilles noen dager på forhånd.

Nor-Way Bussekspress

Nor-Way Bussekpress har eneste rutebuss mellom Oslo og Strømstad. Bussen stopper i tillegg i Kossegården, Mosseporten, Sarpsborg og i Svinesund. Prisen, kr 270 tur-retur, er litt dyrere enn de øvrige alternativene. Seks avganger hver dag. Mer informasjon finner du på nbe.no.

Nettbuss

Nettbuss har ingen faste avganger til Sverige, men tilbyr utleie av busser og arrangerer pakketurer over grensen. En dagstur for 40 personer fra Oslo til Charlottenberg eller Årjäng kommer på kr 335 per person. Da er julefrokost og julemiddag på restaurant inkludert. Bussen bør bestilles minst en uke i forveien. Mer informasjon finner du på selskapets nettsider.

Thorleifs Transport i Trondheim

Thorleifs Transport kjører gratisbuss fra Trondheim til Storlien i Sverige. Bussene, som er sponset av Konsum i Sverige, går etter behov, men i snitt kjøres det tre avganger hver dag. Turen tar seks timer tur-retur.

Polar Tur fra Mo i Rana

Polar Tur arrangerer bussturer til Hemavann og Tärnaby i Sverige. For 250 kroner får du tur-retur reise samt middag. Turen tar totalt syv timer. Avganger varierer med etterspørselen.

Landaus Busstrafikk fra Nord-Norge

Landaus Busstrafikk alternerer på å kjøre fra Vesterålen, Senja og Finnsnes, Tromsø og Malangen samt Harstad og Narvik. Alle turer går til ICA Lapporten i Abisko og koster kr 150 tur-retur. Med en avgang ukentlig, regner selskapet å kjøre fra samtlige steder minst en gang hver måned.