Bildespesial fra Nederland

Vippebro


Disse vippebroene er typiske for Nederland. Akkurat denne broen er fra den kjente ostebyen Edam.

Sluse


Idyllisk sluse i Edam.

Slitt


Disse treskoene har nok gått sine mil ...

Flaskeskipsmuseum


På flaskeskipsmuseet i Enkhuizen kan du beundre en anselig samling av 750 flaskeskip, fra de minste parfymeflasker til en 30 liters gigantflaske.

Typiske hus


Typiske nederlandske hus - og en typisk travel syklist. Du vil se at mange av husene i Nederland heller, enten i den ene eller i den andre retningen. Dersom huset lener seg fra venstre mot høyre, er det ikke meningen at det skal være slik - da er det er resultat av at det siger. Dersom det lener seg den andre veien, har det faktisk en funksjon: Det er bygget slik for at det ikke skal regne inn, eller fordi det skal være lettere å heise møbler ut og inn (trappegangene var ofte for trange).

Stavoren


Mer moderne og fargerike hus i havneområdet i Stavoren.

Bitterballen


En nederlansk spesialitet. Moset kjøtt el. som er panert og fritert. Dyppes gjerne i sennep og spises som snacks på barer - gjerne til en kald øl. Men vær forsiktig: Om de er lunkne utenpå, så er de hete inni.

Mølle


En typisk vindmølle. Denne ble brukt til å pumpe vannet ut av dikene og opp i sjøen.

Sjøfartsnasjon


Nederland var fra gammelt av en av verdens store handels- og sjøfartsland, noe som har satt sitt preg på landet - og på huset i dette tilfellet.

Utrecht


Bygate i Utrecht, med domkirken i bakgrunnen.

Kaféliv


Det skulle ikke by på store problemer å finne et hyggelig sted ved en av de mange restaurantene ved kanalen Oudegracht i sentrum av Utrecht.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Tilbake til hovedartikkelen