Appetittvekkende OL-mat

Skal det være en stekt skorpion eller hundehjernesuppe? Vit hva du kjøper på Beijings markeder.

På fredag starter OL i Beijing, og deltakere, støtteapparat og publikummere fra hele verden reiser til byen.

Det blir sikkert en spennende tur, både sportslig, kulturelt og ikke minst matmessig.

I Beijing spiser de nemlig "alt". Det sies at alt som har fire bein spises - bortsett fra bordet.

Den britiske avisen Daily Mail har vært på matmarkedet i Beijing og sett hvilke kulinariske overraskelser tilreisende kan vente seg.

Skal det være en stekt skorpion, hundehjernesuppe, geitelunger eller havhest på spidd?

Dette er noen av spesialitetene du kan slå kloa i på Beijings markeder. Se bilder av disse rettene og flere hos Daily Mail.

Kanskje du heller vil holde deg til mer vanlig Beijing-mat som stekt pekingand, eller Beijing hot-pot, en gryterett med lammekjøtt eller oksekjøtt og grønnsaker.

Asiatisk og eksotisk

I Asia er de for øvrig glad i så fersk mat som mulig. Noen retter består faktisk av levende dyr. Har du mage til det, kan du jo sjekke ut videoene i denne saken: Her spiser han et bankende froskehjerte