<b>TEST AV PÅSKEGODTERI:</b> Vi har smakt på noe av det som finnes av påskegodteri i butikkhyllene. Én står til terningkast seks. Se vår dom nedenfor. Foto: Per Ervland
TEST AV PÅSKEGODTERI: Vi har smakt på noe av det som finnes av påskegodteri i butikkhyllene. Én står til terningkast seks. Se vår dom nedenfor. Foto: Per ErvlandVis mer

Vi tester årets påskegodteri

Hva smaker best? Én står til seks.

Vi har smakt oss gjennom noe av påskeslikkeriene du kan finne i butikkhyllene i disse dager. Nedenfor kan du se hva DinSides smakspanel synes om de ulike godteriene.

I denne testen har vi innhentet påskegodteri fra Freia, Nidar og Anthon Berg. Det er alt fra seigmenn til marsipankyllinger. Vi gjør oppmerksom på at det finnes mange flere produkter i butikkene enn de vi har smakstestet her, fra flere produsenter. Har du en spesiell favoritt som du ville gitt terningkast seks og best i test? Skryt av din favoritt i debattforumet under artikkelen.

Smakspanelet består av to menn og fire kvinner i alderen 27 til 40 år, de fleste småbarnsforeldre. Vi har sett på påskefaktor, altså i hvor stor grad produktet setter oss i påskestemning; vi har sett på delefaktor, altså i hvilken grad produktet lar seg dele på flere - og vi har smakt.

Smakspanelet i jobb. Foto: Per Ervland Vis mer


Hva vi synes om produktene, kan du se nedenfor. Som du kan se, er det i noen tilfeller stor uenighet om produktene.

Vi har sammenfattet inntrykkene og resultatene fra smakspanelet. Der noen har ytret at de ikke liker en spesiell type produkter, har vi sett bort fra dette i de samlede resultatene.

Her kan du se produktene i rangert rekkefølge. Husk at du kan skrive inn din påskefavoritt i debattforumet nedenfor.

Vis mer


Foto: Per Ervland Vis mer


Mandelegg (Anthon Berg, pose 100 g)

Påskefaktor: Middels. Gul pose, litt voksen design.
Delefaktor: Høy. Mange biter, lett å dele på flere.
Smak: - Sprøtt, søtt, veldig god. - Fine farger, lekker i skåla.
Terningkast: Fire seksere, én femmer og én treer. Til og med panelets marsipanhater innrømmer at dette er de beste mandlene vedkommende har spist. Vi gir samlet terningkast seks.

Vis mer


Foto: Per Ervland Vis mer


Kvikk Lunsj (Freia, 47 g. vanlig størrelse, fås også i halvstørrelse og flerpakket)

Påskefaktor: - Den typiske påskesjokoladen, dette er turglede!
Delefaktor: Høy, om man er fire eller to.
Smak, kommentar: - Sjokolade + kjeks = sant! - Klassiker, alle liker den, men har den egentlig noe med påsken å gjøre? - Dette er skikkelig digg, og det har det vært i 80 år.
Terningkast: Fire femmere, to firere. Vi gir samlet terningkast fem.

Foto: Per Ervland Vis mer


Marsipanegg (Anthon Berg, pose, 124 g)

Påskefaktor: Lav til middels. Posen er gul, men ellers lite påskefigurer - selv om egg selvsagt er "påskete".
Delefaktor: Høy delefaktor, store egg.
Smak: - Deilig, knasende, dydelig marsipan, fine farger, tykk sjokolade.
Terningkast: Fire av seks gir terningkast fem, en firer og en toer. Toeren kommer fra den i smakspanelet som ikke liker marsipan, så vi gir samlet terningkast fem

Foto: Per Ervland Vis mer


Påske-Laban (Nidar seigmenn, pose 400 g)

Påskefaktor: Høy.
Delefaktor: Veldig høy.
Smak, kommentar: - Det ser ut som Laban med sko, ikke ski, men fyldig og fruktig - og fersk! - Fersk, myk, frisk, et must.
Terningkast: To seksere, to femmere, én treer, én toer. Vi gir samlet terningkast fem.

Vis mer


Foto: Per Ervland Vis mer


Sjokoladeegg (Anthon Berg, pose 100 g)

Påskefaktor: Middels. Ikke veldig mye annet enn den gule posen.
Delefaktor: Høy.
Smak, kommentar: - Mild sjokoladesmak, helt grei, kaqn muligens falle i smak hos barn. Minner om julekalendersjokolade. - Veldig søt smak, barnevennlig.
Terningkast: Tre treere, to firere, en femmer. Vi gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Favoritter påskepose (Nidar,pose 380 g)

Påskefaktor: Høy. Frisk farge på posen, skinnende, elegant.
Delefaktor: Veldig bra, for storfamilien, noe for alle.
Smak, kommentar: - Masse høydepunkter, noe for alle. - Mye av det beste, forskjellige smaker. - Mye variasjon, mimregodis.
Terningkast: Tre femmere, to firere, én treer. Vi gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Påskekos (Freia, 300 g samlepose)

Påskefaktor: Passe, tradisjonell, litt retro pose.
Delefaktor: Høy, passer for hele familien.
Smak, kommentar: Fem forskjellige sjokolader, noe for hele familien. - Jordnært, men godt, appelsinkaramell er jo kul, litt "feinschmecker".
Terningkast: Fire firere, én treer, én femmer. Vi gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Påskemarsipan Kolibristenger (Nidar, 3 stk. per pakke, 150 g)

Påskefaktor: Høy. Gul pakke, gul marsipan, fint strøssel i vårfarger.
Delefaktor: Middels. Tre digre pølser som med fordel kan deles opp i mindre biter.
Smak, kommentar: - Bedre marsipan enn de tradisjonelle marsipanpølsene. - God marsipan, ikke så søt. - Fin gulfarge inni, mektig smak.
Terningkast: Tre femmere, én firer, én treer, én toer. Vi gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Sjokoladeappelsin (Freia, 175 g)

Påskefaktor: Høy, her er de viktige påskeelementene appelsin og sjokolade i ett.
Delefaktor: Høy, men les bruksanvisningen for hvordan "appelsinen" skal deles før åpner pakken. Ikke helt klissfri delepatent, men mange biter.
Smak, kommentar: - Nydelig smak om du liker appelsin, litt frisk, veldig søt. - Det er bedre med appelsin og sjokolade hver for seg. - Knallgod smak, men litt klissete.
Terningkast: To femmere, to firere, én treer, én toer. Vi gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Marsipanegg (Anthon Berg, 1 stk, 40 g)

Påskefaktor: Middels. Gjennomsiktig pakning, ser produktet du får. Delikat.
Delefaktor: Lav.
Smak, kommentar: - Ordentlig marsipan, dette får voksne ha i fred, ikke så mektig. - Altfor mye smak, for mørk sjokolade. - Dette er hard-core marsipan.
Terningkast: Tre firere, én femmer, én treer, én ener. Vi ser bort fra bunnoteringen til panelets marsipanhater, og gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Kolibriegg (Nidar, 1 stk, 61 g, eller i samlepose 168 g/8 egg)

Påskefaktor: Høy.
Delefaktor: Posen inneholder åtte egg, som er noe mindre enn det enkeltpakkede egget - mer overkommelig å spise, og lettere å dele.
Smak, kommentar: - Pent å se på, godt med strøssel, grei og mild smak, dette er mye marsipan for barn.
Terningkast: Tre firere, én femmer, én toer, én ener. Vi ser bort fra bunnoteringen fra panelets marsipanhater, og gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Påskehare melkesjokolade (Freia 85 g)

Påskefaktor: Klassisk, barnslig, litt plundrete å åpne, men papiret er heldigvis ikke av den sorten som går raskt i stykker - som ofte med denne typen innpakning.
Delefaktor: Grei, sjokoladen er inndelt i ruter, men vanskelig å få delt den pent.
Smak, kommentar: - Vanlig melkesjokoladesmak, favoritt hos barn, lett å pakke inn igjen, men ikke noe spesiell påskesmak - bare påskemotiv. - Endelig litt skikkelig melkesjokolade! Enkelt, men veldig godt.
Terningkast: Fire firere, to femmere, vi gir samlet terningkast fire.

Foto: Per Ervland Vis mer


Påskeegg (Freia, pakke m 4 egg 4x34 g)

Påskefaktor: Veldig påskete, genial pakke.
Delefaktor: Middels. Fire egg, men kun to skjeer? Litt store egg.
Smak, kommentar: - Mektig, fantastisk! - Klissete, oversøt. - Mektig smak, kvalm på en god måte.
Terningkast: To seksere, én femmer, én firer, én treer, én ener. Vi gir samlet terningkast fire.

Vis mer


Foto: Per Ervland Vis mer


Plommen i egget (Nidar, 100 g pose)

Påskefaktor: God. Påskemotiv på posen, litt barnslig.
Delefaktor: Få i posen, bare fem i en pose - men du orker heller ikke spise så mange (sannsynligvis).
Smak, kommentar: - Klissete, veldig søtt, barnslig, kvalm, smøraktig, grisete. - Smelter i hånden når du spiser ... blir kliss!! - Smaker smør og hvit sjokolade. Hellig! Miskunn! Plommen i egget slukker sorgen!
Terningkast: Tre énere, to seksere og én femmer. Her skiller testpanelet seg i to klare fronter. Vi gir samlet terningkast tre.

Foto: Per Ervland Vis mer


Dragerte sjokoladeegg (Anthon Berg, pose 100 g)

Påskefaktor: Middels, gul pose, pastellfarget innhold.
Delefaktor: Høy. Mange egg, lett å dele.
Smak, kommentar: - Mørk sjokolade, ikke for alle. - Mer bitter smak på sjokoladen, faller nok i smak for de som liker kokesjokoladesmak.
Terningkast: To firere, to treere, én toer og én ener. Vi gir samlet terningkast tre.

Foto: Per Ervland Vis mer


Marsipanpølser (Nidar, pakke m/5 stk, 110 g)

Påskefaktor: Lav. - Påskegul, men dette er julegodt!
Delefaktor: Middels. Fem er et vanskelig antall å dele.
Smak, kommentar: - Tradisjonell marsipansmak, litt søt. - Samme smak som julevarianten; søt smak, ikke bitter, barnevennlig.
Terningkast: Tre toere, to firere og én ener. Eneren er fra gruppas marsipanhater, så vi ser bort fra denne bunnoteringen og gir samlet terningkast tre.

Foto: Per Ervland Vis mer


Marsipanegg (Nidar, 1 stk, 61 g)

Påskefaktor: Høy.
Delefaktor: Lav.
Smak, kommentar: - Stort egg, litt fattig på smak. - Lys sjokolade, litt tørr marsipan, mild smak, for barna. - Pluss for lys sjokolade, men litt tørr.
Terningkast: To firere, to treere, én toer, én ener. Vi ser bort fra bunnoteringen fra panelets representant som ikke liker marsipan, og gir samlet terningkast tre.

Vis mer


Foto: Per Ervland Vis mer


Påskemarsipan påskemiks (Nidar, pose 138 g samlepose)

Påskefaktor: Høy, gul utenpå og påskefigurer inni.
Delefaktor: Middels. Relativt få biter, og ujevnt fordelt hva gjelder antallet av de ulike bitene - vi lukter barnekrangel.
Smak, kommentar: Bitene ser litt udelikate ut. - Den gule marsipankyllingen var veldig tørr. - Sjokoladen smaker ok.
Terningkast: To treere, to énere, én toer, én firer. Vi gir samlet terningkast to.