Sushi mealkit fra Blue Dragon skal inneholde alt man trenger for å lage hjemmelaget sushi. Foto: Berit B. Njarga
Sushi mealkit fra Blue Dragon skal inneholde alt man trenger for å lage hjemmelaget sushi. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Vi har testet gjør det selv-sushi

Fullt mulig å lage selv - men hvor godt blir det?

Bor man på den norske landsbygda, er det mer eller mindre umulig å spore opp en sushirestaurant.

Så hva gjør en sushi-elsker, som ikke lenger bor i storbyen der det ligger minst en sushi-restaurant et steinkast unna?

Nød lærer naken kvinne å spinne, sier ordtaket. DinSide har testet om gjør det selv-sushi kan dempe sushi-nøden blant de ikke-så-urbane.

Stort sett enkelt

Utstyrt med Sushi-settet "Sushi Mealkit" fra matprodusenten Blue Dragon, skal vi sjekke om det er et godt alternativ å lage sushi selv. Her får man alt utstyret som trengs for å lage sushi-varianten maki, bortsett fra fyllet som man kjøper ved siden av.

Vi har valgt salmalaks og crabsticks som fyll, for å teste ut en dyr og en billig variant.

Å få innholdet i maki-rullen til å holde seg på plass, viste seg å være en utfordring. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Sushi-settet inneholder fremgangsmåte på hele ti språk, som vi forsøker å følge til punkt og prikke. Risen kokes i de såkalte "boil in bag"- posene. Så tilsetter vi eddik, plasserer et Nori-ark på den medfølgende bambus-matta, og fordeler ris og fyll etter anvisningen.

Problemet oppstår når herligheten skal rulles sammen til maki-ruller. Vi trenger noen klønete forsøk før resultatet etterhvert blir helt greit.

(Det er også verdt å nevne at undertegnedes elendige finmotorikk antakelig påvirker finishen.)

Resultatet så slett ikke verst ut, men sushien var langt fra noen smaksopplevelse. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Så var det smaken ...

Joda, resultatet ser slett ikke verst ut, når de ferdige maki-rullene er skåret opp til 32 biter. Likevel er ikke smaken på den hjemmelagde sushien spesielt imponerende.

Det smaker helt ok, det skal den ha. Men noe mangler, og det er vanskelig å si hva.

Det hjelper heller ikke at den medfølgende Wasabien ikke er særlig god. Sushi-settet inneholder heller ikke syltet ingefær, som man eventuelt må kjøpe ved siden av.

Konklusjon:
Det er slett ikke vanskelig å lage maki ved hjelp av dette gjør del selv-settet. Men det tar litt tid, og det er vanskelig å vite hvor mye fyll man bør ha inni.

Den medfølgende Wasabien er ikke spesielt god, mørk i fargen og med rar smak. Det følger heller ikke med syltet ingefær.

Prismessig er dette ikke spesielt dyrt, siden det blir mye mat, cirka 32 maki-biter totalt. Sushi-settet kostet 92 kroner i vår lokale butikk, i tillegg kommer det valgfrie fyllet.

Vil jeg velge å lage sushi selv neste gang det frister? Neppe, for å være helt ærlig. Smaksmessig utmerker den seg ikke, og da hjelper det lite at den er enkel å lage.

Sushi mealkit fra Blue Dragon skal inneholde alt man trenger for å lage hjemmelaget sushi. Foto: Berit B. Njarga
Dette er innholdet i pakken. Foto: Berit B. Njarga
Jøss, bruker de boil in-bag i Japan...? Foto: Berit B. Njarga
Vi valgte å fylle maki-rullene med laks, avokado, purre, agurk og crabstick. Foto: Berit B. Njarga
Å få innholdet i maki-rullen til å holde seg på plass, viste seg å være en utfordring. Foto: Berit B. Njarga
Nok til fire maki-ruller. Foto: Berit B. Njarga
Resultatet så slett ikke verst ut, men sushien var langt fra noen smaksopplevelse. Foto: Berit B. Njarga


For skikkelige sushivarianter, er retter fra restaurant definitivt å foretrekke. Er dette utilgjengelig, og du vil ha god, rå fisk på hjemmejapansk-måten, anbefaler vi heller å satse på sashimi-varianter, der det holder å skjære råvaren i fine biter, og servere med en godt tilbehør. For oppskrifter på hjemmelagde sushi-varianter, kan du for eksempel sjekke Godfisk.