Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Unngå hodepine

Er du plaget av hodepine etter enkelte måltider? Ønsker du å bli kvitt smertene? Da vil du neppe like dette...

De fleste fristes av et glass rødvin til middagen eller kanskje litt sjokolade til dessert. Smaksløkene jubler, men hodet blir ikke like fornøyd.

Enkelte matvarer inneholder ingredienser som utløser hodepine hos noen personer. Dette inkluderer koffein, alkohol, tyramin og tannin.

Tyramin er blant annet funnet i rødvin, øl, gammelost, nøtter og sjokolade. Tannin finnes blant annet i eplejuice, bjørnebær, kaffe, te, sjokolade og rødvin.

Hvis du mistenker at en matvare gir deg hodepine, bør du kutte ut dette i to uker, for så å prøve igjen.

Hvis hodepinen kommer og går med fjerningen og tilbakekomsten, bør du kontakte en lege for råd.

Sjekk her om du har migrene!

Først opprettet: 21.12.2005
Sist redigert: 22.03.2007